„Cafele sau cărți gratis pentru cei care au votat. Nu este vorba de mita electorală, ci de idei ale unor antreprenori care au vrut să promoveze mersul la urne. Tinerii au fost cei mai încântați de aceste super oferte”, a transmis Christian Sabbagh. 

„Cafele, sucuri, înghețate, chiar și cărți gratis, asta au putut să primească astăzi miile de români care au ieșit la vot.

Asta pentru că foarte mulți patroni de companii s-au decis să încurajeze oamenii să iasă din case și au hotărât să ofere aceste produse de care vă spuneam mai devreme. Singura condiție era ca oamenii să dovedească cu buletinul că au fost la vot, adică să aibă acea ștampilă pe cartea de identitate.

alegeri locale 2024, alegeri europarlamentare 2024

Citește și: VIDEO- Portul popular este mândria oșenilor. Prin purtarea costumelor tradițioanele, femeile își onorează străbunii

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

În același timp, în Capitală, o pizzerie a făcut cinci sortimente de pizza cu numele principalelor cinci candidați la Primăria Capitalei, iar o altă companie oferă câte un pachet cu alimente celor care cumpără de minim o sută cincizeci de lei produse de pe site-ul lor, cu condiția ca acele alimente să fie folosite pentru a-și face gogoși, adică să nu înghită gogoșile electorale din ziua de astăzi.

Nu doar de oferte au fost interesați, turiștii și românii dar și de tradiții și vă invit să urmărim un material filmat de colegii mei din nordul țării”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D. 

„Eu îmbrac costum popular de fiecare dată când am ocazia”, și așa începe ziua Dianei. Tânăra e îndrăgostită de tradiții și de păstrarea lor, dar cine crede că e ușor nu a încercat niciodată să îmbrace un astfel de costum.

Din fericire, Diana e ajutată de mătușa ei: „Mă mărit!” De fapt, măritișul  e nume de cod pentru mersul la secția de votare.

alegeri locale 2024, alegeri europarlamentare 2024

În Țara Oașului, o astfel de zi merită o atenție deosebită, inclusiv când vine vorba de straie. În acest fel oamenii își arată respectul pentru tradiții, dar și pentru evenimentul la care participă. Diana a așteptat la coadă și apoi și-a exprimat votul pe toate buletinele. Totuși, n-au lipsit incidentele, să le spunem așa: „Cum m-am simțit la vot? Nu prea am încăput în cabină, într-adevăr, dar am transfer perdeluța și mi-am văzut acolo de foile mele. A fost foarte bine.” Tânăra n-a tratat însă subiectul în glumă: „Am ales să vin la vot deoarece doresc un trai mai bine dezvoltat, să avem o comună exemplară și noi, tinerii, să putem dezvolta și noi ceea ce pe peste hotare alții au făcut.”

Suntem într-o zonă în care oamenii simt o puternică legătură cu trecutul: „Peste tot să păstrează tradiția, aici noi toți așa umblăm îmbrăcați în zile de sărbătoare.” Tradițiile locului țin comunitatea unită, deși mulți locuitori din Țara Oașului sunt plecați la muncă peste hotare.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Pârtia Luna Șes, deschisă după 30 de ani. Împătimiții sporturilor de iarnă se pot bucura de zăpadă în Țara Oașului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si