VIDEO-Încă o lună de stare de alertă pentru români din cauza pandemiei

Noua stare de alertă a intrat de astăzi oficial în vigoare pe teritoriul României pentru încă o lună. Trebuie să intrăm în case de la ora 22.

Author: Iulian Ciurea luni 15 martie 2021 , 13:54

stare de alerta
Starea de alertă a fost prelungită cu o lună pe teritoriul României[Sursa foto: eMaramureș]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aseară, imediat după ora 22:00 cel mai mare bulevard din Brăila era circulat aproape la fel ca în timpul zilei, așa că polițiștii au oprit mașinile pe bandă rulantă.

Noua stare de alertă este valabila pentru urmatoarele 30 de zile. Cine nu are un motiv bine intemeiat, nu are declaratie pe propria raspundere sau nu se afla in interes de serviciu nu poate iesi din casa in intervalul orar 22-5.  

„Persoana care totuși este nevoită să se deplaseze și în acest interval orar va trebui să prezinte autorităților fie legitimația de serviciu, fie adeverința eliberată de angajator, fie declarația pe proprie răspundere pentru a face dovada că se afla în una din situațiile exceptate de lege”, spun polițiștii.

Pandemia ne impune altă stare de alertă

Alta a fost situatia pe strazile din Timisoara, unde oamenii nu au iesit in numar mare dupa orele 22.

„Străzile din Timisoara au fost impanzite de jandarmi si politisti care ii anunta pe oameni despre noile reglementari, de asemenea le verifica declaratiile din care reiese motivul deplasarii la aceasta ora”, relatează corespondentul Kanal D la Timișoara.

În capitala Banatului rata de infectare cu Covid-19 se mentine in continuare peste 7 la mia de locuitori. Timisoara este de o saptamana in carantina. 

Stare de alertă pe tot teritoriul României, carantină în unele zone

Si in judetul Arges au fost organizate filtre iar oamenii legii au verificat, dupa orele 22 fiecare persoana care se aflape strada sau in masina.

„Recomandăm în continuare, având în vedere contextul epidemiologic, respectarea tututor normelor legale specifice acestei perioade, precum și respectare tuturor recomandărilor cu caracter medical”, spun polițiștii.

Amenzile pentru cei care nu respectă regulile carantinei de noapte sunt cuprinse între 500 și 2500 de lei.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si