VIDEO| ”Infectați” cu teoria conspirației. Raed Arafat a fost amenințat cu moartea

Poliția Română a deschis o anchetă după ce secretarul de stat Raed Arafat a fost amenințat cu moartea. Individul care tună și fulgeră la adresa demnitarului e unul dintre propagandiștii teoriei conspirației conform căreia noul coronavirus ar fi o armă ocultă prin care se urmărește stârpirea populației.

Mircea Pop, marți 14 iulie 2020 , 19:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De altfel, tot mai mulți români testați pozitiv refuză tratamentul, spun medicii, care se văd nevoiți să lupte apoi pentru viețile lor la terapie intensivă.

"Am primit dreptul de a ucide în numele Ţării şi a Poporului Român! Domnule Raed Arafat! O să fiu EU acela care o sa va îngroape alături de un porc într-un mormânt de Piatră! Te somez să părăseşti acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră!"

Citeste si: Robotul anti-COVID-19 funcționează deja la Spitalul Universitar din București VIDEO

După amenințarea cu moartea la adresa secretarului de stat Raed Arafat, Raul Coltor este anchetat de poliție. Individul a strâns în jurul lui o adevărată comunitate online, fiind unul dintre cei care duc o luptă acerbă împotriva autorităților și a tot ceea ce înseamnă măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus. În trecut, tot el s-a dat drept spion și s-a înființat în fața jurnaliștilor la CSM ca să spună întregii țări că ar avea informaţii despre o presupusă fraudă de 100 miliarde de dolari.

Ei văd noul coronavirus ca pe o minciună

Toţi cei din tabăra lui Coltar văd noul coronavirus ca pe o minciună inventată de oculta mondială pentru a pune stăpânire pe omenire. Chiar dacă poate că nu împărășesc aceeași teorie a conspirației, sunt mulți cei care cred că boala ce a secerat sute de mii de oameni de pe tot globul e pură fabulație:

”De 4 luni de când umblu pe străzi eu nu am luat niciun virus... nicio coroană!Eu nu știu de unde provine boala asta, cine o dă ca să murim așa degeaba, aiurea.

Citeste si: Tăriceanu, atac devastator la Klaus Iohannis. Ce se va întâmpla cu legea carantinei?

Oamenii sunt revoltați și pe noua lege a carantinei, dezbătută în Parlament, invocând că o dată cu ea s-ar instaura o dictatură medicală în România. Unii merge atât de departe încât sunt convinși că ar fi o portiță pentru ca autoritățile să le fure copiii sau să le confiște bunurile.

Conspiraţiile nu fac altceva decât să slăbească încrederea oamenilor simpli în autorități

Grav e că astfel de conspiraţii nu fac altceva decât să slăbească încrederea oamenilor simpli în autorități și în medici și să îi indepărteze de un tratament. Cei din prima linie se simt dezarmați în fața unor astfel de pacienți.

La spitalul de boli infecțioase Victor Babeş din Timişoara au existat în ultima vreme mai mulţi pacienţi confirmaţi pozitiv care au refuzat internarea şi au plecat acasă. Unul dintre ei s-a răzgândit când era deja prea târziu.

Citeste si: Județul din România unde numărul de cazuri de coronavirus a explodat

În România, 1900 de decese sunt puse de medici și pe seama noului coronavirus, 30 dintre ele înregistrându-se doar în ultimele 24 de ore. E tot mai mare și numărul de infecții: 637 în ultimele 24 de ore.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si