VIDEO - Inițiativă inedită -o masă caldă zilnic pentru barmanii șomeri

O inițiativă inedită aduce o rază de speranță angajaților din industria serviciilor care lucrează în Iași și care au rămas fără un loc de muncă.

Author: Iulian Ciurea vineri 22 ianuarie 2021 , 15:29

pranz cald barmani
20 de barmani din Iași primesc zilnic un prânz cald[Sursa foto: Știrea de Iași]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Andrei are 25 de ani și de 6 ani lucrează ca barman. A rămas fără loc de muncă anul trecut, odată cu închiderea localurilor. În ultimul an, a lucrat doar 3 luni în sezonul estival, pe litoral. Își dorea să își cumpere o locuință și să urmeze mai multe cursuri de perfecționare, însă pandemia i-a dat toate planurile peste cap.

„Lucrând într-un domeniu care evoluează constant, lipsa de ocupație te ține la un nivel destul de jos și noi constant dorim să avansăm și să venim cu chestii noi, iar dacă nu lucrăm, nu atingem sticlele la propriu, atunci nu o să apară niciodată această evoluție”, spune tânărul.

Masa caldă pentru angajații șomeri din HoReCa- o inițiativă inedită a unui brand de băuturi

Andrei si alți colegi de breaslă iau, în fiecare zi, prânzul la pachet dintr-un local din Iași. E un real ajutor pentru ei, dar cel mai mult se bucură că se revăd.

„Ne-a prins foarte bine, mai ales fratelui meu, el mai are un job și acum eu merg la el să îi duc pachetul, îl ajut pe el.
Fiind barman de 9 ani mi-a fost greu să găsesc altceva 16 22+ 16.38 trebuia să am nunta anul acesta și nu o mai am, din păcate”, spun tinerii.

Campania “Food for friends” face parte dintr-un proiect inițiat de un brand internațional de băuturi in 10 tari si se desfășoară timp de 3 saptamani, în trei locații din Iași.

Inițiativa inedită, menită să ajute unul din sectoarele cele mai lovite de pandemie

„Din păcate am fost și noi nevoiți să trimitem persoane și angajați în șomaj tehnic pentru că a trebuit să mai reducem și din cheltuieli ca să ne putem descurca”, spun proprietarii de restaurante.

Timp de trei săptămâni, 20 de barmani din Iasi primesc un prinz cald. In total sunt oferite 300 de mese, costurile fiind de 1500 de euro.

„Beneficiarii au fost selectați în funcție de nevoie, sunt barmanii de evenimente de exemplu, care nu au mai lucrat de foarte mult timp sau unii care lucrau în locații care s-au închis de mult”, spun organizatorii.

Din cauza pandemiei vânzările au scăzut cu cel puțin 40% în ultimul an. 400 de mii de angajați din toată țara, din domeniul Horeca, și-au pierdut locurile de muncă in 2020.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si