VIDEO | Invazia țânțarilor purtători de virus periculos
Tantarii n-au inamic in marile orase unde autoritatile rostesc, cu teama, cuvantul "invazie" si spun ca insectele au devenit parca imune la otrava. Terorizati, cei care simt pe pielea lor atacul, par sa fi gasit salvarea in uleiurile esentiale, dar nici acelea nu ne feresc de tot! Medicii ne reamintesc ca tantarii sunt purtatorii unui virus periculos si daca avem reactii adverse in urma unei intepaturi, trebuie neaparat sa mergem la cel mai apropiat spital.

Intepaturile tantarilor dau adesea mancarimi insuportabile si, dupa cateva ore, lasa-n urma pete rosii. Latura inestetica este insa cea mai mica problema de care ne lovim, spun medicii, care ne avertizeaza ca banala piscatura poate fi mortala.
Insectele de care nu mai scapam dupa atatea ploi sunt purtatoarele unui virus de temut: prin intepatura lor, tantarii transmit West Nile si declanseaza o infectie care a ucis, in anii
Citeste si: VIDEO| Invazia țânțarilor. Cum ne putem apăra
Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro
Cand se instaleaza, virusul se manifesta de cele mai multe ori tacut. Abia dupa cateva zile, apar si simptomele: febra, varsaturi si dureri de cap
Ca sa n-ajungem aici, e bine sa ne protejam cu solutii anti-tantari din comert. Daca nici acestea nu functioneaza, apelati la uleiurile esentiale pure: ingredientele naturale creaza o bariera de protectie deasupra pielii si tin insectele la distanta.
Catrinel Popa, terapeut: Lavanda, eucalipt, lamaie. Astea sunt cele mai eficiente.
Conform raportarii facute de Centrul National de Control al Bolilor Transmisibile, aproape 300 de oameni au avut de suferit de pe urma infectarii cu virusul west nile, iar 42 de persoane au murit, ca urmare a unor complicatii date de virus. Medicii ne sfatuiesc sa nu ignoram simptomele si sa ne prezentam la urgente imediat dupa aparitia lor.
Citeste si: Peste 165 de cazuri de infectii cu virusul West Nile. 17 persoane au murit