Un nou trend a aruncat internetul în aer! De data aceasta este vorba despre terapia cu melci vii, scrie Realitatea. Deși la prima vedere pare ceva straniu, tinerele s-au filmat chiar în timp ce urmau procedura.

Ce părere au medicii cu privire la tratamentul cu melci pe față?

Tehnica ar promite rezultate spectaculoase în ceea ce privește reducerea ridurilor, uniformizarea tenului și hidratarea în profunzime, dar, cu toate astea, medicii nu sunt de acord și avertizează cu privire la potențialele riscuri la care se expun fetele care utilizează melcii pentru

așa ceva.

Trataemnte melci vii periculoase

Imagine reprezentativă pentru tratamentele cu melci vii.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Școala s-ar putea face cu ajutorul inteligenței artificiale și a TikTok-ului. Elevii din România, la un pas distanță de viitorul educațional

Pe lângă faptul că aceste vietăți ar putea avea diferite bacterii periculoase, ele pot avea și paraziți, care pot duce la iritații ale pielii, reacții alergice sau chiar infecții grave, mai scrie sursa citată mai sus.

@tillywhitfeld #snailfacial ♬ original sound- tilly whitfeld

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Melcii vii ar fi lăsați să se prelingă pe fața ta, după ce pielea este curățată mai întâi. Ulterior, se face un masaj rapid cu produse cu mucină de melc. În cadrul tratamentelor faciale tradiționale cu melci se folosesc melci de grădină, informează Be Beautiful.

”Mucina de melc conține diverși compuși, cum ar fi glicoproteinele, acidul hialuronic, acidul glicolic și enzimele, care pot oferi multiple beneficii pentru piele.

Se crede că ajută la hidratarea și la umezirea pielii din interior, hrănește colagenul, îmbunătățește textura și elasticitatea pielii și reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor. În plus, mucina de melc poate avea proprietăți antiinflamatorii și de vindecare a rănilor, ceea ce o face un hidratant potrivit pentru cei cu pielea sensibilă sau compromisă”, a explicat un medic pentru Skin Inc.

Tratamente melci vii periculoase

Imagine reprezentativă pentru melc.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Primul lucru pe care îl vezi în iluzia optică de mai jos spune multe despre tine. Ești norocos sau ghinionist?

Un alt specialist a spus că unele persoane pot avea reacții alergice la mucina de melc sau la alte ingrediente din produsul de îngrijire a pielii. Așadar, acesta recomandă, la fel ca în cazul oricărui produs nou de îngrijire a pielii, să se testeze pe o mică porțiune de piele, cum ar fi interiorul brațului, conform Forbes.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si