Absolvenții de liceu au aflat notele la bacalaureatul care e pe cale să intre în istorie cu cele mai bune rezultate din ultimul deceniu. Însă există voci care spun că subiectele ar fi fost mai ușoare- tocmai ca să nu mai fim de râs după dezastrul de la simulare. Paradoxal- însă- avem cele mai puține medii de 10 din ultimii ani, a transmis Cristian Sabbagh.

Mai multe note de trecere, mai puține medii de 10

Am luat 3,95 la mate, la aia vreau să fac și contestație pentru că mi se pare că corectarea nu prea a fost corectă, a spus un elev. 

Prin urmare- tânăra a contestat nota. Oricum- nu are nimic de pierdut. Ba dimpotrivă!

Eu am făcut corectarea după barem și mi-a ieșit 4 și cu un punct din oficiu 5. Deci atât îmi trebuia și puteam să-l iau, a spus un elev. 

Altora- geografia le-a dat bătăi de cap. Cu 4.75- Robert a picat bacul- chiar dacă la română și la matematică a luat note de trecere.

Și Ștefan a picat bacul. 20 de sutimi i-ar mai fi trebuit ca să iasă biruitor în trânta cu examenul maturității. E dezamăgit- dar atât de tare încât să-i strice pofta de vacanțe.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Au contestat notele chiar și cei care s-au apropiat de punctajul maxim- chiar dacă e riscant.

În statistici stăm bine.

Avem cea mai mare rată de rată de promovare din ultimii 10 ani. Aproape 8 din 10 elevi au reușit să ia examenul. Cel mai bine s-au descurcat elevii din Cluj, Galați și Brăila. Iar cele mai mici note s-au înregistrat în județele Ilfov, Harghita și Giurgiu.

Da, am luat 10 la matematică. Au fost pe gustul meu, a spus un elev.

Mulți dascăli au spus că subiectele ar fi fost mai ușoare față de alți ani și asta din pricina rezultatelor dezastruoase de la simulare.

Ministrul Educaţiei nu are nicio implicare în ceea ce înseamnă procesul de elaborare a subiectelor, procesul de elaborare este gestionat de Centrul Naţional de Politici de Evaluare. Permiteţi-mi să mărturisesc că şi eu am văzut în presă diferite poziţii ale cardelor didactice care indicau mai degrabă un nivel mediu al subiectelor. Nu cred că elevii care au învăţat bine au avut o problemă, a declarat Ministrul Educației.

Doar 39 de elevi au reușit să obțină nota 10 pe linie la toate cele 3 materii. Rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie.

Citește și: VIDEO Locul blestemat a mai luat o viață. Nicu s-a stins din viață la 17 ani, încercând să se răcorească în apele Prutului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si