VIDEO | Măsuri extreme în spitale

Creşterea galopantă a numărului de infecţii cu noul coronavirus împing autorităţile la măsuri extreme. Cardurile de sănătate nu vor mai fi folosite pentru ca medicii să facă consultaţii online şi să elibereze reţete la fel, astfel că ceilalţi bolnavi să nu fie expuşi riscurilor.

A.M.S., luni 23 martie 2020 , 20:09

VIDEO | Măsuri extreme în spitale
VIDEO | Măsuri extreme în spitale
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Totodată s-a decis ca toţi pacienţii din toate spitalele care nu sunt în stare gravă să fie externaţi de urgenţă ca să facă loc celor diagnosticaţi cu Covid-19!

  Imaginile filmate în această dimineaţă la Institutul Oncologic din Cluj au forţat autorităţile să ia măsuri de prevenţie suplimentare în spitale. Sunt zeci de bolnavi de cancer - cei mai expuşi infectării - care au răbdat în frig la cozi pentru reţeta de medicamente care îi ţine în viaţă. S-a ajuns aici pentru că nimeni nu mai poate intra în spital înainte să treacă pe la corturile de triaj din pricina pandemiei de coronavirus.

  Începând de maine - Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate a eliminat cardul din toată ecuaţia - astfel încât bolnavii să poată fi consultaţi prin telefon sau internet - iar reţetele să fie eliberate şi ele online - astfel nimeni nu mai e nevoit să treacă pe la spitale sau cabinetele medicilor de familie.

  Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Pandemia de coronavirus „se accelerează"

  Dacă vorbim de o persoană în vârstă, din mediul rural, cu posibilităţi reduse de a se deplasa, cu siguranţă cineva îl ajuta să ajungă la medic lunar. Acea persoană să sperăm că acum îl va ajuta să obţină această reţetă, în format electronic, să meargă şi să-i ridice de la farmacie tratamentul prescris.

  Totuşi - medicii de familie şi specialiştii spun că nu toţi pacienţii pot fi consultaţi prin telefon sau internet şi vor trebui poate să-i cheme la cabinet sau să se ducă acasă la unii dintre ei.

  Tot din pricina pandemiei - la nivel naţional s-a decis ca pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

  Citeste si: Viața controversată a celui de al treilea român ucis de coronavirus în țara noastră. Omul de afaceri din Neamț a bătut un arbitru și  după ce s-a infectat a intrat în contact cu medici de la Spitalul Județean și s-a dus la Sanatoriul TBC Bisericani

  Totodată - din spitale vor fi externaţi în această săptămână toţi pacienţii care nu sunt în stare gravă şi pot fi îngrijiţi şi acasă - de familie.

  S-au astfel de decizii tocmai pentru a elibera cât mai multe locuri în spitale pentru pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19.

  La marginea capitalei - spitalul mobil ridicat de armată şi tabăra de carantină sunt aproape gata să fie puse în funcţiune în caz de necesitate.

  Citeste si: A murit a șasea persoană infectată cu coronavirus! Bărbatul din Arad a decedat la scurt timp după ce a fost confirmat pozitiv

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si