Un tată model, un soț iubitor și un om de afaceri prosper. Asta era imaginea pe care Călin Donca și-a creat-o pe rețelele de socializare. În realitate însă, cei care îl cunosc, spun că portretul familiei perfecte ar fi fost doar o fațadă. Nici măcar averea cu care se lăuda așa zisul milionar nu ar exista, spun cunoscuții.

„Milionarul de carton”, povești fictive pe internet

„Ăsta era un milionar de carton, domnule. Ca să fim serioși. Totul a fost o fațadă, bineînțeles. S-a folosit de tot ce a făcut, inclusiv de copii, familie și așa mai departe ca să pozeze, să pară o persoană foarte, să zic așa, exemplu, model”.
„Trăiește și cu amanta în casă și cu soția, ar fi avut un copil de-al amantei înfiat. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc ”, spun oamenii.

Citește și: VIDEO -UPDATE Cum își construia averea Călin Donca? O criptomonedă, metoda prin care ar fi înșelat mai multe persoane

Prin stilul său de viață excentric, Călin Donca ar fi încercat să atragă parteneri, dar și persoane influente care să îi promoveze afacerile. Artistul Dorian Popa se numără printre cei care și-au asociat imaginea cu cea a omului de afaceri din Brașov. 

Unul dintre cei care i-au dat lui Călin Donca titlul de „milionar de carton” este celebrul influencer Sliviu Faiăr. În vlogurile sale, tânărul a vorbit despre această practică răspândită tot mai mult pe rețelele sociale.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu- wowbiz.ro

„Asta este o tactică pe care o folosesc absolut toți acești milionari de carton care se duc la vedete, la influenceri, la persoane publice, chiar și la politicieni și în schimbul a ceva, n-avem de unde să știm a ce, pentru că nu este obligatoriu să fie bani, obțin publicitate”, a spus influencerul Silviu Faiăr.

În dosarul deschis de procurorii DIICOT, pe numele lui Călin Donca, sunt cercetate fapte de înșelăciune, evaziune fiscală sau delapidare. Cele 18 firme controlate de omul de afaceri au intrat în vizorul anchetatorilor care cercetează inclusiv felul în care a fost tranzacționată criptomoneda creată chiar de el. Dar ancheta a fost extinsă, iar acum sunt vizate și posibile fapte ilegale cu parcurile fotovoltaice. Perchezițiile au continuat astăzi la casa familiei Donca.

În spatele geamurilor fumurii și ascuns după contabila sa, care este suspectă în același dosar de corupție, Călin Donca nu a mai vorbit cu jurnaliștii. Ascunsă pare că stă și soția omului de afaceri.

„De cel puțin două zile este liniște aici, la casa familiei Donca, din Săcele, iar marea întrebare ar fi unde este Orianda Donca, soția milionarului. Apropiații spun că parcă femeia a intrat în pământ pentru că la mesaje nu răspunde, iar atunci când încercăm să sunăm, acesta este răspunsul”, a transmis Mădălina Bichir, reporter Kanal D.

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea. „Trădarea de la un frate nu se uită ușor. Mi-a luat absolut toată viața mea de artist.”- kfetele.ro

Citeste si: Tavi Colen, despre relația cu Gabriela Cristea: “Asta e nouă”- radioimpuls.ro

Călin Donca va ajunge luni, din nou, în fața instanței. La Curtea de Apel din Brașov se va judeca contestația la măsura arestului preventiv.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si