„ Eu stau în Berceni, unde-i criminal. Azi-noapte, dacă deschideam geamul, strănutau ăia din parc”, spune un bucureștean.

Numai haz de necaz mai pot să facă bucureștenii care îndură frigul în case în lipsa căldurii. Dar cu greu își mai pot păstra simțul umorului când zâmbetul le îngheață pe fețe.

Căldura care ar trebui să ajungă în apartamente se pierde pe drum- prin conductele ciuruite.

Înăuntru- abia dacă sunt 19 grade- în cele mai fericite cazuri.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Să știți că sunt țări europene unde asta e o normalitate să ai 19 grade în casă”, spune primarul general.

Bucureștenii, nemulțumiți de cele temperatura de 19 grade pe care abia o au în locuințe

- V-ați fi descurcat la 19 grade, cum spunea primarul general că ar fi normal în unele țări?

- Nu prea că eu sunt mai friguroasă, spun oamenii.

Pentru aproape 20 la sută din cele 8200 de blocuri ale Capitalei, agentul termic este livrat sub parametri normali pentru a se evita avariile. Așa se ajunge la temperaturi de 19 grade în locuințe.

După revolta oamenilor- primarul general a venit cu o explicație pentru declarația controversată pe care o făcuse aseară.

"Am spus că sunt țări în care temperatura de 19 grade în casă este normală, dar nu am spus că e normal să ai 19 grade în casă, la București.

Un sistem de încălzire normal e un sistem în care fiecare are în casă ce temperatură vrea și plătește proporțional", a spus Nicușor Dan.

Rețeaua principală de conducte de sub București măsoară 954 de kilometri. De luna viitoare va începe o licitație pentru reabilitarea a 260 de kilometri. Între timp, problemele vor continua cel puțin 2 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si