VIDEO - N. Dan: 19 grade e o temperatură normală în case în alte țări

Primarul general spune că 19 grade în locuințe e o temperatură normală în unele țări. Pentru bucureșteni, e o temperatură la care abia ajung uneori în case.

Iulian Ciurea, marți 19 ianuarie 2021 , 20:06

Bucureștenii, nemulțumiți de cele temperatura de 19 grade pe care abia o au în locuințe
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„ Eu stau în Berceni, unde-i criminal. Azi-noapte, dacă deschideam geamul, strănutau ăia din parc”, spune un bucureștean.

Numai haz de necaz mai pot să facă bucureștenii care îndură frigul în case în lipsa căldurii.

Dar cu greu își mai pot păstra simțul umorului când zâmbetul le îngheață pe fețe.

Căldura care ar trebui să ajungă în apartamente se pierde pe drum- prin conductele ciuruite. Înăuntru- abia dacă sunt 19 grade- în cele mai fericite cazuri.

„Să știți că sunt țări europene unde asta e o normalitate să ai 19 grade în casă”, spune primarul general.

Bucureștenii, nemulțumiți de cele temperatura de 19 grade pe care abia o au în locuințe

- V-ați fi descurcat la 19 grade, cum spunea primarul general că ar fi normal în unele țări?

- Nu prea că eu sunt mai friguroasă, spun oamenii.

Pentru aproape 20 la sută din cele 8200 de blocuri ale Capitalei, agentul termic este livrat sub parametri normali pentru a se evita avariile.

Așa se ajunge la temperaturi de 19 grade în locuințe.

După revolta oamenilor- primarul general a venit cu o explicație pentru declarația controversată pe care o făcuse aseară.

"Am spus că sunt țări în care temperatura de 19 grade în casă este normală, dar nu am spus că e normal să ai 19 grade în casă, la București. Un sistem de încălzire normal e un sistem în care fiecare are în casă ce temperatură vrea și plătește proporțional", a spus Nicușor Dan.

Rețeaua principală de conducte de sub București măsoară 954 de kilometri. De luna viitoare va începe o licitație pentru reabilitarea a 260 de kilometri. Între timp, problemele vor continua cel puțin 2 ani.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Simona Hapciuc, prima reacție după ce Elena Marin a fost nominalizată spre eliminare la... Simona Hapciuc, prima reacție după ce Elena Marin a fost nominalizată spre eliminare la Survivor România 2021: „Mi-a sărit lumea în cap că...”
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Preot, amendat în Piața Gării din Cluj-Napoca. Jandarm: „Mi-a spus că îmi ia familia şi... Preot, amendat în Piața Gării din Cluj-Napoca. Jandarm: „Mi-a spus că îmi ia familia şi mi-o duce în Rai”
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si