VIDEO| Ne putem aștepta la ce e mai rău. România are aproape 1500 de pacienţi diagnosticaţi pozitiv cu coronavirus

România are aproape 1500 de pacienţi diagnosticaţi pozitiv şi se pregăteşte intens de scenariul patru când cei fără simptome ar putea fi trataţi acasă.

R.B., duminică 29 martie 2020 , 13:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Totodată, autoritățile amenajează spitale de campanie pe stadioane și la marginea Bucureștiului. În cele de stat, care ar urma să primească bolnavi, medicii sunt revoltaţi şi unii spun că vor demisiona din pricina lipsei de protecţie în faţa molimei.

Citeste si: Anunțul care cutremură România - Rafila: La începutul săptămânii viitoare, România va depăşi numărul de 2000 de persoane infectate cu COVID - 19 şi va trece în scenariul 4

Scenariul 4 este cel mai resctrictiv luat în calcul de autorităţi. Măsurile vor fi similare cu cele din Italia. Astfel, unele zone sau focare vor intra în carantină strictă şi persoanele neinfectate vor fi forţate să se izoleze la domiciliu.

De asemenea, cazurile uşoare de infectare cu coronavirus vor fi tratate la domiciliu şi numai cele grave în spitale.

Spitalele care vor prelua pacienţi infectaţi, după ce unităţile spitaliceşti destinate deja vor fi depăşite sunt cele două spitale militare de campanie, unul amenajat la Constanţa, iar unul în Otopeni, în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie Ana Aslan.

Din păcate, şi asta ne-o spun experţii, lucrurile în continuare vor fi mai grave. Ne aşteptăm, din păcate, la o creştere a numărului bolnavilor, dar vedem cu toţii că şi statul se pregăteşte din ce în ce mai bine.

Citeste si: Momente de cumpănă. Britanicii sunt speriați după ce țara lor a depășit pragul de 1.000 de decese

Nu la fel spun medicii din țară, acolo unde spitalele ar trebui să primească bolnavi diagnosticați cu Covid 19. În Spitalul de la Mioveni- Argeș, primul spital construit de la zero în România în ultimii 30 de ani şi cel mai modern din ţară, mai mulţi medici au anunţat că vor să demisioneze din cauza lipsei protecţiei şi a echipamentelor.

În ceea ce priveşte Capitala, spitalele în care vor fi trataţi numai pacienţii cu covid-19 sunt Spitalul Clinic Colentina, Maternitatea Bucur şi Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului. Pacienţii infectaţi care fac dializă vor fi trataţi la Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila şi în două puncte de lucru de la Centrul de dializă Diaverum.

De asemenea, se vorbește ca centrul Romexpo să fie transformat în spital de campanie.

Citeste si: Ce a cerut un suspect de coronavirus din Slatina să mănânce: „Mofturi! Nu-i putem asigura așa ceva!”

Şi autorităţile din Cluj se gândesc deja la noi măsuri, dacă numărul celor cu coronavirus va depăşi capacitatea spitalelor. Astfel, câteva arene sportive vor fi transformate în spitale de campanie.

Autorităţile se aşteaptă ca de săptămâna viitoare numărul infecţiilor să crească atât de tare încât să ajungem până la o mie de cazuri diagnosticate pe zi. Desigur, dacă prevenţia e ca la carte - s-ar putea ca scenariul să nu prindă viaţă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si