Referendum Capitală, care este prezența la vot? Nicușor Dan a mers la vot. Primarul Capitalei a votat pentru "un București dezvoltat, pentru investiții și împotriva mafiei imobiliare". Bucureștenii primesc patru buletine de vot, pentru prezidențiale și referendum.
Referendum Capitală, care este prezența la vot? Prezența la referendumul din București a trecut de pragul de 30% în jurul orei 17.00, ceea ce înseamnă că va fi validat de BEC.
UPDATE. Prezența la vot la referendumul din București s-a apropiat de 40% la ora 19.40, după ce s-au prezentat la urne peste 690 de mii de bucureșteni (mai precis 38,7%).
La ora 17.00, prezența la vot la referendum a fost de 30,5%, ceea ce înseamnă că referendumul este validat. S-au prezentat la urne 547.489 bucureșteni.
UPDATE. Prezența la vot la referendumul din București a ajuns la 26,79% la ora 16.00, ceea ce înseamnă că s-au prezentat la urne 477.902 bucureșteni.
Nicușor Dan a votat în primele ore ale dimineții pentru "un București dezvoltat".
Nicușor Dan, primarul Capitalei, a votat
Nicușor Dan a votat. Primarul Capitalei a mers însoțit de soție, iar cei doi au votat atât pentru alegerile prezidențiale, cât și pentru referendum.
"Votez de 35 de ani. Am votat și acum și pentru alegerile naționale, cum votez de 35 de ani, pentru democrație și pentru o direcție occidentală a României. Am votat pentru referendumul local, pentru ca Bucureștiul să devină un oraș ordonat, guvernabil, administrabil, cu alocare a banilor acolo unde trebuie și mai ales, din nou, cum votez întotdeauna, împotriva mafiei imobiliare", a declarat Nicușor Dan.
Întrebat de referendumul organizat în București, Nicușor Dan a declarat că 4-5% dintre bucureșteni aleg să nu voteze.
"M-am uitat, pentru că avem în timp real, cam 4-5% nu iau buletinele, din cei care au votat până la ora asta. Când am plecat eu de acasă votaseră 40.000 pentru referendum și cam 44.000 pentru alegerile prezidențiale în București", a declarat Nicușor Dan.
Referendumul pe care îl votează bucureștenii estee format din trei întrebări. Pentru fiecare întrebare se va primi câte un buletin de vot.
Întrebările referendumului sunt:
1. Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?
2. Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?
3. Sunteți de acord ca Primăria Municipiului București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București?
Mereu am știut că vreau să fiu jurnalist.... până la urmă, cui nu îi place să apară la televizor să-l vadă rudele și vecinii? Am zeci de filmulețe din copilărie în care îi intervievez pe părinții și bunicii mei – probabil sunt printre cele mai bune interviuri ale mele.
Am făcut Facultatea de Jurnalism și Științe Sociale la Universitatea Hyperion, însă visul meu a început să prindă contur abia când m-am angajat la o televiziune de știri. Acolo am învățat de fapt ce înseamnă meseria de jurnalist, cum să faci o știre, cum să pui întrebarea potrivită la momentul potrivit, cum să scoți în față problemele oamenilor.
În mare parte fac materiale economice – despre credite, salarii, cheltuieli, economii și afaceri. Dar îmi place să vorbesc și despre problemele legate de mediu, precum poluarea și cât de important este să reciclăm și să risipim cât mai puțin.