Sunt imaginile incredibile surprinse duminică seară în vestul țării. Cu puțin timp înainte ca furtuna să înceapă, cerul a fost împânzit de un spectacol al naturii. La vederea norilor înfricoșători oamenii s-au temut de ce este mai rău.

Norii Shelf-Cloud au băgat spaima în oameni

Shelf Cloud, cum sunt cunoscuți acești nori în formă de sertar, au creat linii neobișnuite pe cer, iar pe alocuri păreau să despice văzduhul în două.

Formațiuni noroase asemănătoare au fost surprinse și în județul Timiș, aflat sub cod galben de furtuni. Potrivit specialiștilor, norii Shelf sunt nori orizontali în formă de pană care se formează foarte aproape de sol și sunt cel mai adesea însoțiți de furtuni și rafale puternice de vânt.

Citește și: Un fenomen meteorologic deosebit a fost surprins în Marea Neagră. O trombă marină, care a luat aspectul unei tornade, a fost vizibilă în Bulgaria

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

„Sunt nori de tip Arcus care apar de multe ori în cazul dezvoltării unor furtuni. Anunță de obicei vânturi foarte puternice, care deși nu au acel aspect rotațional de tornadă, pot să aducă daune importante pentru că se aliniază pe o direcție și, practic au un impact foarte mare la sol”,  spun specialiștii.

Un fenomen spectaculos a avut loc și în Bihor, la Tăutelec.

Localnicii au surprins în imagini un nor pâlnie, de tip fuior. Deși formațiunea inedită avea aspectul unei tornade, este vorba doar de o iluzie optică, iar după doar câteva minute norul s-a disipat. De vină pentru fenomenele stranii ar fi schimbările bruște de temperatură. De altfel, mai bine de jumătate de țară a fost sub cod galben de furtuni și vijelii după săptămâni întregi de caniculă. Potrivit meteorologilor vremea capricioasă va continua și în următoarea perioadă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si