VIDEO | Paracetamolul a băgat în spital un băiat de 19 ani! Starea lui este gravă

Banalul paracetamol, luat după ureche, are efecte care pot fi letale, iar consumul ar trebui restricționat, avertizează medicii, care se lovesc de un val de cazuri extreme.

Author: A.N.C luni 18 noiembrie 2019 , 19:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Un student de 19 ani din Iași a fost trecut pe lista de urgență pentru transplant de ficat, după ce a luat o supradoză ca să trateze o viroză. A suferit- în schimb- o insuficiență hepatică fulminantă care l-a adus în pragul morții.

Atenție, sunt detalii care vă pot afecta emoțional!

Tânărul de 19 ani- student în Iași- ar fi încercat să trateze după ureche o viroză și a înghițit mai multe pastile de paracetamol fără să consulte vreun medic.

Ulterior, s-a simțit extrem de rău și a cerut ajutor- iar la urgențe verdictul a căzut ca un trăsnet: suferise o insuficiență hepatică fulminantă și toxică.

În urma diagnosticului- pacientul a fost urcat în grabă într-un elcopter Smurd și adus la București. Medicii de la Institutul Clinic Fundeni spun că starea lui e critică și s-ar putea să aibă nevoie de un alt ficat.

Citeste si: Bărbat accidentat de tramvai, în Bucureşti, la intersecţia Mihai Bravu- Baba Novac

Citeste si: Alţi patru adulţi şi trei copii care locuiesc în blocul unde s-a făcut deratizare şi dezinsecţie au rămas în spital. Numărul pacienților a crescut alarmant

Citeste si: În România au început să se ia măsuri pentru oamenii din autobuze certați cu igiena: „Dacă puți, jos cu tine”

Alarmant e că sunt tot mai multe astfel de cazuri. Într-o singură săptămână aici au ajuns trei persoane intoixicate cu paracetamol. Banalul medicament poate fi cel mai de temut inamic al organismului dacă e luat în doze mai mari decât cele prescrise de medici. Și asta se întâmplă ușor atunci când ne tratăm după cum ne taie capul: sunt mai multe doctorii destinate răcelii care conțin paracetamol dar care sunt vândute sub alte denumiri.

Din păcate, acest tip de medicament nu se dă cu prescripție medicală și se poate cumpăra la liber. Foarte multe persoane îl iau după ureche, sau li se pare că simptomele nu s-au redus: febră, răceală samd și încep să ia și mai multe, și mai multe pastile.

Copiii sunt cei mai sensibili și pot ajunge rapid la supradoză. Dacă vorbim de adulți, 6 pastile pe zi sunt deja multe. Specialiștii sunt de părere că autoritățile ar trebui să deschidă ochii și să ia măsuri- la fel cum au făcut cele din Franța.

În Franța, companiile farmaceutice au obligația de a scrie pe cutiile de Paracetamol câte pastile se pot lua deodată, iar pe prospectul din interior, câte se pot lua fără aviz medical.

Și în Statele Unite se plănuiește o astfel de măsură. Autoritățile de peste Ocean au de gând să micșoreze doza care poate fi vândută fără prescripție de la medic.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si