VIDEO - Patriarhul Daniel, amintiri din timpul comuniștilor

Patriarhul Daniel a atacat astăzi dur Guvernul pentru restricțiile impuse de Sf Dumitru. Prelatul a spus că și în timpul comuniștilor religia era interzisă.

Author: Iulian Ciurea marți 27 octombrie 2020 , 19:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

“Autoritatile comuniste au interzis inchinarea la sfintele moaste, aceasta umilire a sfantului a fost rasplatitia- peste cateva luni regimul communist a cazut.

Dumnezeu nu se lasă batjocorit!”, a tunat preafericitul către credincioși.
Mâhnit că drumul spre moaște nu s-a deschis ca porțile raiului pentru toată lumea- Preafericitul Daniel a rostit cu patos aceste vorbe- ca un avertisment la adresa autorităților care au impus restricții la pelerinaje în plină pandemie.

Vremea comuniștilor, pomenită de Patriarhul Daniel la moaștele Sfântului Dumitru

Robii și roabele lui Dumnezeu- strânși cu miile pe Dealul Mitropoliei- îi dau dreptate și spun că se roagă și pentru cei care nu sunt din București și au avut interzis spre raclă.
„Vin din provincie e batjocură efectiv!”, spun credincioșii.
În mulțimea încolonată- ne sare în ochi o doamnă născută în Blăgești- Vaslui- care susține că este infirmieră la un spital din capitală. Are un scop precis pentru care stă cu orele la coada kilometrică.
„Fiica mea și soțul meu vor să mă omoare ca pe avocata Elodia! Deci, România este grădina Maicii Domnului și datorită acestor sfinți Elodia va fi găsită.

Și prin mine! Și prin soțul meu care trebuie anchetat și tras la răspundere că știe!”, spune senină femeia.
Femeia e convinsă- așadar- că puterile Sfântului Dumitru o vor călăuzi pe calea dreptății- înfăptuind miracolul pe care atât de mult îl așteaptă.

Patriarhul Daniel: Pe vremea comuniștilor guvernul a interzis pelerinaje

„Aici o să pupați moaștele? Sigur că da! Cum? Cu mască sau fără? Eu am dezinfectant la mine...

și o să le pup!”, spun oamenii.
- Vă văd foarte gătită
- Da, așa mă port eu de obicei. Sunt și cântăreață. M-am lansat cu Mâțu Stoian!
Până la minuni dumnezeiești- unii s-au lovit de necazuri mai lumești. Prea bătrână și bolnavă să stea în picioare atâtea ore- acestei femei i s-a făcut brusc rău și era cât pe ce să se prăbușească la pământ.
Medicii Smurd au luat-o dintre pelerini cu un scaun cu rotile să o ducă spre ambulanță. Restul... au răbdat cu orele.
„Merită. E un sfânt la care ne rugăm.... să scăpăm de toată epidemia pe care o avem!
„Să fugă tot virusul ăsta din poporul nostru, Dumnezeu să ne binecuvânteze!”, spun credincioșii.
Numai astăzi au trecut pe la raclă mai bine 50 de mii de pelerini- după estimările jandarmilor- care au păzit mulțimea să se asigure că se respectă restricțiile și că printre pelerini nu se strecoară niciun intrus cu
domiciliul în afara capitalei. Moaștele Sfântului Dumitru rămân în Dealul Mitropoliei până în această noapte, după închinarea ultimului credincios- transmite Patriarhia Română...


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost... Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost suspendată! Ce se întâmplă acum cu fotbalistul?
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni... Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni împovărător de scumpă. Cum ne vom încălzi
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si