VIDEO - Pe unii i-a cuprins relaxarea prea devreme. Pericolul rămâne!

După ce am scăzut de la peste 10 mii de cazuri zilnic la 2-3 mii, relaxarea pare să-i fi cuprins pe cei care cred că pericolul a trecut și pandemia s-a terminat

Iulian Ciurea, marți 02 februarie 2021 , 19:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În multe magazine și centre comerciale, aglomerația e la ea acasă, indiferent de momentul zilei. Nici vorbă de cei 2 metri recomandați de autorități. Grav este că în astfel de locuri găsim și clienți care poartă masca sub bărbie, fără niciun pic de frică.

Un alt gest frecvent, dar care în această perioadă e o greșeală, ține de atingerea mai multor produse înainte de a-l alege pe cel potrivit. Medicii spun că ar trebui să ne limităm la a pune mâna doar pe ceea ce dorim să așezăm în coș. Desigur, sunt și reguli care trebuie respectate de comercianți. De exemplu, măsurarea temperaturii.

Acest aparat indică o valoare la care ar trebui să ne pierdem cunoștința, spun medicii. Măsurarea temperaturii e o măsură de triaj. Regulile de bază țin de fiecare dintre noi.

Unii români continuă relaxarea, deși pericolul nu a trecut

„După ce s-a umezit, oricum trebuie schimbată, aruncată într-un coș cu capac și folosită o mască nouă. Masca, singură, nu vă oferă o pretecție foarte mare: între 40 și 30 la sută. Însă, distanțarea socială este esențială. Păstrați o distanță de peste 2 metri.


Foarte important este să ne spălăm pe mâini”, spun specialiștii.

Este important să ne spălăm pe mâini mai ales după ce atigem suprafețele comune din magazine și din centrele comerciale.

Pericolul tulpinii din UK amână relaxarea peste tot

Tulpina mutantă din Marea Britanie se transmite mult mai rapid, spun specialiștii. În Israel, de pildă, se înregistrează tot mai multe cazuri.

„Această mutație britanică a îmbolnăvit mulți copii.

La noi, astăzi, aproximativ 40 la sută din cei bolnavi cu corona sunt copii. Este o infecție foarte rapidă și, se pare, foarte gravă, deoarece la noi spitalele sunt pline cu grav bolnavi”, spun medicii.

Revenim în România, unde relaxarea se simte inclusiv pe stradă. Deși masca e în continuare obligatorie în spațiile deschise, găsim destui oameni care au renunțat la ea sau o poartă doar de ochii lumii.

Astăzi s-au înregistrat aproape 2.700 de cazuri noi, din aproximativ 30 de mii de teste.

 

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Dan Barna, despre relația cu Nicușor Dan: "Aș avea un conflict..." Dan Barna, despre relația cu Nicușor Dan: "Aș avea un conflict..."
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Cine sunt cei doi bărbați sechestrați și uciși în apartamentul din Onești Cine sunt cei doi bărbați sechestrați și uciși în apartamentul din Onești
monitorulcj.ro
Incendiu la Spitalul din Câmpia Turzii! Pompierii intervin de urgență Incendiu la Spitalul din Câmpia Turzii! Pompierii intervin de urgență
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si