VIDEO - Pelerinaj în pandemie. Coadă la Sfântul Dumitru

În ziua în care România a depășit recordul de 5000 de infecții în ultimele 24 de ore - pe Dealul Mitropoliei este coadă la pelerinaj la moaște, în pandemie.

Iulian Ciurea, vineri 23 octombrie 2020 , 19:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Speriați că ar putea să rateze și acest pelerinaj - iar moaștele Sfântului Dumitru să nu poată fi atinse deloc... zeci de credincioși s-au aliniat la coadă încă de azi dimineață.

„Te gândești la orice și noi nu știm nici dacă credința ne-o mai lasă!”, spun credincioșii.

Acum - oricine se poate închina în fața raclei în biserică. De duminică - atunci când înalții prelați spun că o vor scoate afară - doar bucureștenii au trecerea liberă și doar cu buletinul.

Sfântul Dumitru - pelerinajul în pandemie e incert, dar a început

Tocmai de aceea doamna a venit din Constanța.

„Dacă sunt în drum am trecut un picuț, e păcat să pierd ocazia!”, spun oamenii.

„Nu este o întâlnire dedicată discuției despre Sfântul Dumitru. V-am spus că nu s-a luat nicio decizie. De unde ați tras concluzia? E o chestiune care se va discuta în Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi în Comitetul Naţional, dacă va fi nevoie!”, spune premierul Orban.

Nici noul prefect nu ne poate lămuri - cu toate că el devine acum și președinte al Comitetului pentru Situații de Urgență.
„Asa cum bine stiti, inainte de depunerea juramantului de catre mine, ieri a luat o decizie la nivelul guvernului. Nu stiu daca intre timp aceasta decizie a fost anulata!”, spune noul prefect al Capitalei.

Deși e pandemie, Biserica vrea pelerinajul de Sfântul Dumitru

Pentru biserică lucrurile sunt însă cât se poate de clare. Pelerinajul se va ține - iar racla cu moaște va fi scoasă timp de 3 zile pentru închinare.
Biserica susține că dialogul cu Guvernul a avut loc și că decizia a fost luată în urma acestui dialog.
Așadar - pregătirile sunt în toi. Se montează scena pe care vor fi oficiate slujbele - baldachinul unde va fi așezată racla - dar și camerele de filmat care vor imortaliza pelerinajul din vremea pandemiei.
La moaștele Sfântului Dumitru sunt așteptați aproape 2.000 de credincioși - astfel că s-au luat anumite măsuri speciale de distanțare. Măștile nu pot fi date jos nici măcar o clipă - iar racla sfântă va fi dezinfectată după fiecare pelerin. Pentru ca rigorile legii să nu fie încălcate - deja au fost detașați mai mulți polițiști și jandarmi în Dealul Mitropoliei.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si