De pe o bancă din parc, doamna Stela face o analiză rapidă a cazurilor raportate de covid-19 și a evenimentelor de pe scena politică și nu înțelege de ce lumea de rând trebuie să respecte izolarea sau purtarea măștii atâta vreme cât politicienii nu o fac:

”Mie mi se pare că s-a făcut prea multă zarvă pentru carantină, nu am văzut niciun politician să fie bolnav!”.

”Nu suport măștile”

Dacă o întrebi pe Florentina, nici ea nu crede în existența vreunui coronavirus: ”Am început să mă spăl și eu pe mâini, să fiu mai igienică, dar așa să port măști... nu suport!”.

Citeste si: Orban către Tătaru: „Am luat decizia să vă fac o vizită luni”

Nici dânsul nu mai înțelege nimic din tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă- în care România a devenit singura țară în care să te protejezi de virus este... neconstituțional, iar acum se forțează o lege care să reglementeze internarea și izolarea la domiciliu.

Gigi Becali nu se teme

Frică de boală nu are nici latifundiarul Gigi Becali. Totuși, recunoaște că încă nu și-a îmbrățișat nepotul abia venit pe lume ca să nu îl expună vreunui risc.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

În astfel de condiții nu e de mirare că regulile sunt scrise ca să fie încălcate peste tot! Fără să poarte mască sau mănuși, vestitul Gică umblă printre turiștii din Eforie și împarte porumb fiert dintr-un sac de plastic încălcând orice fărâmă de normă sanitară.

Nici turiștii nu par mai precauți. Se lasă fermecați de rimele vânzătorului de ocazie și uită de orice stare de alertă.

Citeste si: Planul OMS pentru a învinge lupta cu noul coronavirus: "Nu putem învinge pandemia dacă suntem neuniţi”

Probabil la fel și-au spus și zecile de credincioși care s-au îngrămădit în fața arhiepiscopului Teodosie, venit la o mănăstire dintr-un sat din Suceava, unde e cel mai mare focar de covid. Deși erau în biserică, niciunul nu poartă mască, dar își suflă în ceafă unul altuia.

Mai târziu, Teodosie împărtășește copiii cu aceeași linguriță. La cele sfinte înainte, dar nici la distracție nu dau românii înapoi. Iată câtă lume s-a îmgrămădit și miercuri seară la un club din stațiunea Mamaia.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cum a reușit Delia Budeanu să se vindece de cancer- radioimpuls.ro

Citeste si: O tânără a dispărut misterios după o petrecere din Spania. Poliția crede că a fost zdrobită și incinerată din greșeală- antena3.ro

Asta dovedește că oamenii nu mai poartă nicio frică. Mulți nu cred în existența virusului, nu dau doi bani de sfaturile specialiștilor și nu țin cont de regulile de protecție.

Iar urmările se văd în cifre, spun autoritățile: 614 infecții nou diagnosticate în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr înregistrat în România de la debutul pandemiei. Cap de listă pe harta bolii sunt Capitala și județele Dâmbovița, Brașov și Argeș.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarație de presă după noul record de cazuri de coronavirus

Premierul Ludovic Orban a cerut “mobilizare generală” miniştrilor implicați în bătălia anti-COVID și să nu aibă milă de cei care încalcă legea.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si