Pisici celebre la Iași

El este Little Wolf, un pisoi de patru luni, din rasa Transylvanian. Nu va mai rămâne mult timp la noi pentru că în curând va pleca în Marea Britanie, la viitorul stăpân. Rasa este în curs de recunoaștere la nivel mondial.

Pisicile au un temperament absolut uluitor, au un look aproape de lup și un colorit similar, dar pe de altă parte, un temperament extrem de iubitor, liniștit, deloc agresive.

Deja avem crescători din această rasă în Elveția, Germania, Marea Britanie și curând în Statele Unite, a declarat Alex Elian, crescător de pisici.

O altă rasă inedită și tot mai populară printre iubitorii de feline este cornish rex. Pe lângă faptul că este blândă, iubitoare și jucăușă, această pisică atrage atenția pentru că are blana la fel ca cea de miel.

În acest moment, în clasamentul mondial este cea mai bună pisică cornish rex din lume. Are o blană de miel și blana est exprimată extrem de bine, deci se văd foarte clar liniile, a declarat Alex Elian, crescător de pisici.

Peste 130 de pisici din 20 de rase au participat la o competiție internațională dedicată lor, ce este organizată, zilele acestea, la Iași. Printre concurenți l-am găsit și pe Winter, un motan main coon, cea mai mare rasă de pisică domestică din lume.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

Este deja campion mondial, iar stăpână lui, Valentina, și l-a dorit atât de mult încât a traversat lumea pentru el.

Winter este un main coon care vine dintr-o felisă cunoscută din Siberia, el a făcut un drum cu avionul de la casa lui, unde s-a născut și până la Moscova, apoi patru zile cu mașina. Dincolo de aspectul sălbatic, sunt foarte blânzi, au un temperament de cățel. Vin după tine, ascultă, înțeleg, a declarat Valentina Abuhnoaei, crescător de pisici.

Citește și: VIDEO- Stresul și animalele de companie. Veterinarii ne sfătuiesc să acordăm suficient timp pentru ca nevucântătoarele să se dezvolte armonios


Iubitorii de pisici au venit în număr mare să le admire, iar cei mici s-au despărțit cu greu de blănoasele de o frumusețe aparte.

Nu e de mirare că vizitatorii au fost pur și simplu vrăjiți de feline, având în vedere că sunt cele mai populare animale de companie de la noi – în casele românilor trăiesc 4,4 milioane de pisici.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si