VIDEO| Povestea impresionantă a marinarului vindecat de coronavirus

Un tânăr inginer de 34 de ani, care ar fi luat coronavirus din Coreea de Sud este primul constănțean vindecat, după ce a fost internat în spital timp de două săptămâni.

R.B., marți 31 martie 2020 , 19:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Soția și copilul, care au scăpat că prin minune de temutul virus, au stat cu sufletul la gură în tot acest timp. Cum a reușit bărbatul să învingă boală ce a afectat peste 700 de mii de oameni, aflăm chiar de la el.

George Călin lucrează ca inginer mecanic pe nave comerciale. În această fotografie, făcută în februarie în timpul unui voiaj în Coreea de Sud, tânărul era, probabil, infectat cu coronavirus. S-a întors în țară la scurt timp și a început să se simtă râu, iar pe data de 13 martie a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Citeste si: Deces din cauza coronavirusului la Spitalul Universitar din București. Bilanțul ajunge la 79 de decese

Acolo a aflat de la medici că organismul lui a fost invadat de noul coronavirus: ”După câteva zile am dezvoltat simpome, febră și tuse și m-am prezentat la Spitalul de Boli infecțioase din Constanța, pentru investigații. Am fost confirmat cu gripa tip B, am fost internat, iar la 24 de ore a venit și rezultatul pozitiv pentru covid- 19”.
 
Vestea a căzut greu pe umerii soției lui George și a băiețelului lor, în vârstă de numai 6 ani. Au așteptat cu sufletul la gură ca bărbatul să se facă bine și au sperat că tratamentul din spital va da rezultate: ”Primele zile de spitalizare au fost critice, nu neapărat datorită simptomelor fizice, cât din cauza impactului psihologic, care și-a pus amprenta asupra stării mele generale. Am fost tratat de la început cu medicamente specifice pentru gripa tip B și pentru coronavirus.

Citeste si: Încă șase decese din cauza coronavirusului la Spitalul din Suceava. Bilanțul în România: 78 e morți

În tot acest timp, familia lui George a fost testată și ea pentru coronavirus, iar rezultatele le-au luat o mare piatră de pe inimă. Atât băiețelul cât și soția au ieșit negativi.
 
După 12 zile de tratament, navigatorul a fost externat, iar acum îi îndeamnă pe oameni să doneze și să-i ajute pe medicii care se luptă cu virusul în prima linie. Între aceștia este si asistenta care l-a îngrijit pe George in spital si care i-a trimis un mesaj, dupa vindecare: “În data de 13 martie 2020 eraţi primul meu pacient Covid-19 pozitiv cu care intram în contact. Îmi amintesc de atitudinea unui copil răsfăţat care avea prea multe jucării şi dădea cu ele de pământ. Însă în numai 12 zile v-aţi transformat într-un adult responsabil (...) și ați înțeles în ce război biologic ne aflăm. Pentru că şi eu am navigat ca asistent medical, iubesc marea. De aceea, vă urez: vânt din pupă!“.

Citeste si: Primul caz de coronavirus la Metrorex! Este vorba de un controlor de acces din stația Laminorului

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si