VIDEO - Prejudiciu de 50 de milioane de euro. Din contoare

50 de milioane de euro - este prejudiciul estimat într-un dosar de fraudare în care acuzată este o cunoscută afaceristă, directoare la fabrica de contoare.

Author: Iulian Ciurea marți 13 octombrie 2020 , 19:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Citeste si: Motivul pentru care mama unui copil, care și-a pierdut viața la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Ce scria în biletul de adio- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

- De ce ați fost ridicat de jandarmi?
- Cum ați făcut fraudele? Ați câștigat mai mulți bani?
- Este adevărat că ați delapidat fabrica cu 50 de milioane de euro?
- Daca aș fi delapidat fabrica, n-ar fi arătat atât de bine- acest dialog halucinant a avut loc între Olimpia Moica și reporteri.

Prejudiciu de zeci de milioane la fabrica de contoare

Olimpia Moica- supranumită "doamna de fier", este afacerista care a condus, vreme de 15 ani, una dintre cele mai importante fabrici din Europa- fabrica de contoare de la Timișoara.

Este acuzată că, de-a lungul șefiei sale, ea împreună cu soțul ei, dar și cu alti angajați ai uzinei, au furat 50 de milioane de euro printr-un mecanism bine pus la punct. Aduși la DIICOT pentru audieri, cei doi soți au spus ferm că totul ar fi o înscenare:
- Este adevărat că ați delapidat fabrica cu 50 de milioande de euro?
- Fiți serioasă, doamnă.
- Atunci de ce vă aduc procurorii aceste acuzații?
- Nu știm, doamnă, acum aflăm. E prima dată când am aflat.
Însă procurorii DIICOT par de neclintit și spun că femeia ar fi dat, în scris, premii uriașe angajaților săi, pentru performanțele de la serviciu. Bonusurile bănești ajungeau în conturile subalternilor, iar apoi aceștia trebuiau să transfere 80 la sută din sumele primite ilegal, în conturile personale ale soților Moica.
În urma unui inventar comandat de acționarii fabricii, s-a descoperit că în acte figurau 800 de mii de contoare, care nu existau în realitate. Astfel, când și-au dat seama că fabrica este jefuită de proprii directori, acționarii au depus o plângere penală.

Directoarea fabricii de contoare neagă prejudiciul de zeci de milioane

"Sotii moica si alti 4 suspecti in dosar sunt cercetati pentru un lung sir de infractiuni: constituire de grup infractional organizat, fals in inscrisuri, uz de fals, delapidare si inselaciune. Daca vor fi gasiti vinovati, afaceristii pot primi pedepse grele", relatează corespondentul Kanal D.
Mascații au descins azi-dimineață la mai multe adrese din București și Timișoara, în acest amplu dosar de fraudare în formă agravantă. Prima vilă impunătoare, împânzită de anchetatori a fost cea a soților Moica.
Descinderile i-au luat prin surprindere pe foștii manageri ai fabricii de contoare, mai ales că Olimpia Moica s-a pensionat încă din anul 2017. Până atunci, însă, doamna de fier a primit mai multe vizite de la guvernanți. În anul 2014, îi făcea, cu mândrie, un tur al fabricii fostului prim-ministru Victor Ponta, care se declara pe atunci incantat de faptul că fabrica e un jucător important pe piața mondială.
Uzina din Timișoara asigură jumătate din contoare pe piața de profil din Franța, iar dispozitivele de măsurare a consumului de energie și de gaz sunt exportate și în alte țări europene, dar și pe alte continente.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si