VIDEO - Preoții ne vorbesc despre puterea rugăciunilor la Dumnezeu

Cand ne dorim ceva cu adevarat, reușim să obtinem. Unii oameni pun succesul pe seama muncii și a ambiției, alții pe seama rugăciunilor la Dumnezeu.

Iulian Ciurea, joi 14 ianuarie 2021 , 14:21

rugaciune
Preoții ne vorbesc despre puterea rugăciunii[Sursa foto: Ortodoxia]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Multi se roaga dar au credinta putina. Credinta nu putem sa o cuantificam. Credinta este o adeziune totala, pe care trebuie sa o avem, din tot sufletul, fata de Dumnezeu. Si cand spun din tot sufletul, ma gandesc la cele 3 componente ale sufletului: mintea- ratiunea, sentimentele- afectul si vointa-partea volitiva. Deci daca poti sa ti le consolidezi pe cele 3 si aderi total cu cele 3 componente fata de dumnezeu, langa dumnezeu, ai credinta puternica”, spun preoții.

Puterea rugăciunilor este extrem de mare, spun preoții

„Sufletul cere, cere el rugaciunea cu care trebuie sa rezonezi, ratiunea o poti folosi ca sa gasesti, sa te informezi, ce se pliaza, mai ales in lumea in care traim unde informatia e atat de usor accesata, ce se pliaza, ce psalmi se pliaza pe ce am eu acum, pe starea sufleteasca , pe starea inimii mele”, spun preoții.

Rugaciunea este factorul zero de la care pornesc toate lucrurile. Este un element de crestere a imunitatii spirituale dar si unul de relationare sociala si trebuie folosit in cunostinta de cauza, spun preoții.

„Nu trebuie mecanizata rugaciunea: daca nu ai timp suficiente, atunci macar o rugaciune scurta, dar sa simti, sa simti ca ai dialogat, exact ca si cand te intalnesti cu cineva drag si ti-ai fi dorit sa ii spui 2 vorbe de apreciere, de incurajare. Ei , acele doua vorbe fac cat 20 de minute”, ne învață preoții.

„De slava lui Dumnezeu, adica ii recunoastem maretia lui, il recunoastem ca Ziditor; de multumire, ca ii multumim lui dumnezeu pt darurile pe care le-a dat, cele doua daruri, cele mai importante, viata si sanatatea, dar si derivatele- deci rugaciunea de multumire care e f importanta- si rugaciunea de cerere, care , de fapt, e cel mai des folosita, pt ca suntem obisnuiti sa cerem in permanenta de la dumnezeu si de cele mai multe ori cand suntem in imposibilitatea de a realiza ceva de unul singur, cerem ajutor”, spun preoții.

 

 

 

 

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor... Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Publicul a decis!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si