VIDEO | Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar. Și alte femei îl acuză de hărțuire sexuală

Preotul Visarion Alexa, plasat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de agresiune sexuală, s-a aflat din nou în fața judecătorilor, luni dimineață. Preotul a contestat măsura controlului judiciar, în timp ce procurorii au cerut arestarea sa. Judecătorii de la Tribunalul București au decis ca Visarion Alexa să rămână sub control judiciar. Potrivit unor surse judiciare, alte cinci femei au depus plângere împotriva preotului pentru fapte de hărțuire sexuală petrecute în anii precedenți.

Author: Sorin Negru luni 26 septembrie 2022 , 11:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Încă o presupusă victimă a preotului Visarion Alexa rupe tăcerea.

Femeia îl acuză că i-ar fi făcut avansuri vreme de două luni de zile, iar mesajele amoroase erau tot mai insistente.

Mai mult, cea care se spovedise la părinte susține că a fost sărutată cu forța chiar în biserică. Patriarhia Română a anunțat deja că Visarion Alexa nu mai are dreptul să slujească.

Citeste si: Părintele Calistrat vorbește despre scandalul preotului Visarion Alexa: „Şi eu am trecut prin chestia asta”

Arhiepiscopia Bucureștilor a anunțat că, odată cu pronunțarea sentinței judecătorești de la sfârșitul perioadei de control judiciar, va comunica sancțiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, "sancțiuni direct proporționale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar".

Avansuri sexuale timp de două luni

"Așa te-am lipit de inima mea... Aș face orice să nu fugi, să nu te sperii". Cu astfel de cuvinte ar fi fost terorizată femeia care se plânge că a căzut și a victimă preotului Visarion Alexa.

Vreme de două luni de zile ar fi continuat avansurile- care deveneau tot mai insistente.

Citeste si: Preotul acuzat de agresiune sexuală și-a recunoscut fapta

Femeia spune că a fost puternic afectată și- după două luni- a vrut să lămurească totul.

"Am mers la biserică să vorbim în urma insistentelor din mesaje. Acolo m-a sărutat în colțul gurii, fără voia mea. Vreau să spun că insista până victima ceda și nu invers!”, a povestit a doua victimă a lui Alexa.

După acel episod, enoriașa care acuză că ar fi fost agresată- spune că s-a dus și la superiorii părintelui- dar degeaba.

visarion alexa

A doua victimă a lui Visarion Alexa susține că a fost sărutată cu forța chiar în biserică 

[Sursa foto: Facebook]

„Am înlemnit, m-am adunat și nu am mai călcat pe acolo. I-am arătat mesajele fostului purtător de cuvânt al Mitropoliei. Se întâmplă acum 5-6 ani, dar le-a ignorat", mai spune femeia.

De această dată însă- când anchetatorii au intrat pe fir- Arhiepiscopia Bucureștilor l-a chemat pe Visarion Alexa să dea explicații. Bărbatul nu a negat acuzațiile care îi sunt aduse și a fost dezbrăcat de sutană.

Visarion Alexa a recunoscut prima faptă de hărțuire sexuală 

Preotul Visarion Alexa ”și-a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, arată un comunicat al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Admiterea faptei a venit după ce Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a cerut acestuia o declarație personală legată de acuzațiile de hărțuire sexuală.

visarion alexa

A doua victimă a preotului Visarion Alexa spune că s-a dus și la superiorii părintelui - dar degeaba. 

[Sursa foto: Facebook ]

Ca urmare a recunoașterii faptei, Arhiepiscopia a luat următoarele decizii statutare, despre care susține că sunt singurele ce pot fi luate până la pronunțarea sentinței de către instanță:

– interdicția a oficia orice serviciu religios

– retragerea funcției de paroh, ceea ce înseamnă că nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ

– obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

Odată cu pronunțarea sentinței judecătorești de la sfârșitul perioadei de control judiciar, Arhiepiscopia Bucureștilor va comunica la rândul ei sancțiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, sancțiuni direct proporționale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar, potrivit comunicatului citat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si