VIDEO | Prima reacție a lui Gelu Oltean în scandalul drogurilor

Scandalul incredibil, în care sunt implicați fostul șef al serviciului secret al MAI - Gelu Oltean și iubita medic - Vanessa Youness, amândoi arestați pentru că organizau retreat-uri unde se consumau droguri, trebuie privit "CU IUBIRE". Îngăduința ne-o cere chiar inculpatul cu o vechime de peste 30 de ani în poliție, care ne invită să citim despre beneficiile unei băuturi al cărei ingredient este un drog de mare risc, folosit ilegal de șamanii din America Latină. Judecătorul din Brașov a fost însă de neînduplecat și a respins cererea suspecților de a fi cercetați în libertate.

Author: D.S. joi 19 decembrie 2019 , 19:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Reporter: Domnule Oltean, câți bani ați făcut de pe urma acestei afaceri?

Gelu Oltean: Cu multă iubire, invit pe toată lumea să citească, înainte de a vorbi despre ayahuasca. Să citească despre ayahuasca ce este și faptul că ea nu este o plantă ilegală. E uz nevinovat. N-am făcut niciun ban.

Cuvintele menite să-l disculpe, șochează. Chestorul Gelu Oltean a cerut Tribunalului să-l lase în libertate, însă pledoaria avocatului nu a convins.

În fața judecătorului, acesta a susținut, alături de iubita sa, Vanessa Youness, că nu știau că ayahuasca pe care o serveau celor din resort conținea un drog de mare risc.

Cu toate acestea, procurorii au susținut că au găsit la fața locului dovezi de necontestat care atestă că pe domeniul din Răcari aveau loc ritualuri cu halucinogene.

Băutura ar fi fost realizată integral de pretinsul șaman, adică de Thomas Lishman. Cetățeanul britanic- angajat pe post de șaman- a susținut, în apărarea sa, că n-a vrut să facă vreun rău cuiva și că ceremoniile așa-zis spirituale aveau rol curativ.

Thomas Lishman i-a mai spus judecătorului că a lucrat în armata britanică, iar printre cei pe care i-ar fi vindecat cu plante medicinale se numără chiar politiceni cu o carieră solidă în spate și oameni de afaceri. Ce omite să spună însă șamanul angajat la clinica din Răcari este că băutura cu origini în America Latina conținea Dimethyltryptamine.

Citeste si: VIDEO| Dezvăluiri șocante în dosarul fostului șef DGIPI. Cum ajungeau drogurile în România

Dr. Cecilia Martha Martinez Islas- medic in Mexic- Dimethyltryptamine este pe locul întâi pe lista substanțelor interzise, potrivit Convenției Națiunilor Unite încă din 1971. Totuși, folosirea acestei substanțe în Mexic și în America Latină a rămas tabu, fiind administrată în terapii tradiționale, nu de medici certificați, pentru tratarea depresiei, anxietății și în tratarea unor vicii.Ayahuasca este un ceai din două plante, iar drogul folosit- la preparare- le dă celor care o încearcă iluzia percepției unuei realități inexistente. Într-un interviu oferit cu luni în urmă unui cotidian online, Gelu Oltean a susținut că viața i s-a schimbat de când a băut amestecul, în timpul unei călătorii în America de Sud.

Citeste si: Gelu Oltean, fost şef al Direcţiei de Protecţie Internă din Ministerul de Interne, arestat într-un dosar de trafic de droguri de mare risc

Dr.

Cecilia Martha Martinez Islas- medic in Mexic- Dacă un pacient ingerează această substanță în timp ce este treaz, îi va provoca halucinații de până la 15-20 de minute. La unii pacienți, efectele pot dura chiar și 4 ore.

Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman au rămas în arest preventiv.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Adelina Damian răspunde acuzațiilor lui Albert. Ce relație a avut, de fapt, Războinica... Adelina Damian răspunde acuzațiilor lui Albert. Ce relație a avut, de fapt, Războinica cu Zanni la Survivor România
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si