VIDEO| Procesiunea cu racla Cuvioasei Parascheva a fost anulată

Biserica Ortodoxă anunță că procesiunea inedită cu racla Cuvioasei Parascheva, programată pentru duminică, nu va mai avea loc. Decizia i-a nemulțumit pe credincioși care și-ar fi dorit că moaștele sfinte să treacă prin față caselor lor.

R.B., sâmbătă 04 aprilie 2020 , 18:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Demersul Mitropoliei Moldovei și a Bucovinei de a organiza o procesiune cu raclă Sfintei Cuvioase Parascheva în județul Botoșani nu a avut succes. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție și cei ai Jandarmeriei nu au dat aviz favorabil că Mitropolia să vină în întâmpinarea nevoilor religioase ale oamenilor, așadar procesiunea a fost anulată.

Citeste si: VIDEO| Oficial din Sănătate, bolnav de COVID-19

Ceremonia ar fi trebuit să se desfășoare duminică, de la ora 9:30, atunci când raclă cu moaștele sfinte ar fi trebuit să treacă pe lângă mai multe biserici din municipiul Botoșani și din alte 21 de localități ale județului.

Citeste si: VIDEO| Țăndărei a intrat în carantină. Judeţul Ialomiţa este al doilea focar de coronavirus din România, după Suceava

Credincioșii erau îndemnați să iasă în întâmpinarea raclei la geamuri, fără a se alătura convoiului, pentru a respectă astfel măsurile impuse de starea de urgență.

Citeste si: Cât de rezistent ești în fața coronavirusului în funcție de grupa sanguină

Credincioșii au fost deja anunțați că procesiunea nu va mai avea loc, iar preoții susțin că vor continuă să țină slujbele fără enoriași și se roage pentru aceștia.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si