
1 din 2 | VIDEO| Propietara unei pensiuni din Bucovina, printre primii pacienți care s-au stins la Suceava

2 din 2 | VIDEO| Propietara unei pensiuni din Bucovina, printre primii pacienți care s-au stins la Suceava
Mai vinovată decât însăși boala este riposta lentă din spitale, în fața unei pandemii anunțate, care nu iartă! Printre primii pacienți care s-au stins la Suceava a fost identificată proprietara unei pensiuni din Bucovina despre care se crede acum că ar fi pacienta zero.
Soțul rămas văduv este convins însă că a luat virusul cât a stat internată și crede că poate ea ar fi trăit și-acum dacă nu se întârzia testarea.
Cu aceeași suspiciune în minte, procurorii caută vinovați. Arătați cu degetul sunt mai ales directorii demiși ai spitalului care au dispărut din atenția publică imediat după izbucnirea focarului.
Citeste si: Declarație pe proprie răspundere: Cum se completează corect. Greșeala pe care toți oamenii o fac!
Un nume sonor în Bucovina, Mărioara Chetraru, care i-a fost gazdă prințului Charles al Marii Britanii, a ajuns la spitalul din Suceava pe 10 martie după o vacanță în Mauritius și Dubai.
Istoricul de călătorie și simptomele i-au făcut pe medicii de-aici să o considere suspectă de COVID-19.
Citeste si: Un pas mai aproape în tratarea COVID-19. Descoperirea ar putea preveni infectarea cu coronavirus
”Soția mea, pe data de 4,5, până pe 6 martie, a dat salariile către personal, bani lichizi, din 50 și ceva de persoane angajate, nicio persoană nu are probleme de sănătate”, spune bărbatul femeii.
Îngrijorat de starea tot mai gravă a soției, bărbatul a cerut repetarea testului pentru COVID însă de această dată, nimeni nu s-a mai grăbit. Bărbatul spune că probele recoltate n-au fost considerate nicio clipă ca fiind o urgență ”Am insistat joi să îi facă, din nou, testul de coronavirus, i l-au făcut la prânz și nici vineri seara nu era trimis la Iași. Am insistat eu, am luat proba, legal, cu hârtii, izotermă, am dus-o la laborator, personal, cu mașina personală, la Iași, la ora 19.00. La ora 00.00, mă anunțau că este pozitiv”.
Boala a evoluat galopant și medicii din Iași n-au mai putut s-o salveze. Moartea femeii este una din cele multe de la spitalul din Suceava pe care procurorii le anchetează acum. Pe baza mărturiilor și a înscrisurilor din fișele medicale, au descoperit că angajați din sistemul sanitar au considerat prioritară testarea altor persoane în detrimentul pacienților cu simptome, întârziere care a dus la moartea acestora din urmă.
Citeste si: Andra, mesaj emoționant pentru fani în plină pandemie de coronavirus: "Singurul lucru bun este..."
În spitalul contaminat, s-au înregistrat aproape jumătate din totalul deceselor și s-au îmbolnăvit cele mai multe cadre medicale, 181.
Asistentele spun însă că stau numai printre bolnavi. În orele petrecute în spital, poartă combinezoanele însă de traumă nu le ferește nimic.
În antiteză cu zbaterea din spital, orașul parcă doarme de când autoritățile statului au instituit carantina totală: drumurile sunt aproape pustii, iar pe trotuare rar se zărește câte un om.
Restricțiile impuse la granițe se mențin deocamdată pe perioadă nedeterminată.