VIDEO| Protest ilegal în Piaţa Victoriei din Bucureşti, în prima zi de stare de alertă

O situaţie extrem de periculoasă a fost în Piaţa Victoriei, vineri seară, chiar în faţa sediului Guvernului. Aproape două sute de oameni - care nu au purtat măşti de protecţie şi chiar s-au îmbrăţişat între ei, au protestat faţă de starea de urgenţă, despre care spun că a încălcat drepturile omului!

Author: K.B. vineri 15 mai 2020 , 18:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Apelul pentru a participa la un protest, în prima zi după încetarea stării de urgenţă, a fost făcut pe Facebook.

Organizatorii cer ”dovezile cazurilor de c0r0navirus care stau la baza statisticilor oficiale precum şi dovezi cu privire la veridicitatea deceselor de C0V1D-I9” şi ”pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile şi Constituţia prin instituirea decretului stării de urgenţă şi a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului”.

Citeste si: Covid-19 a invadat mănăstirea Putna. 31 de călugări au fost testați pozitiv cu noul virus

”Parlamentarii ar fi trebuit să îşi ceară scuze imediat poporului pe care îl reprezintă şi ale cărui interese trebuia să le protejeze. Cea mai bună cale de a-şi cere scuze ar fi fost moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban şi suspendarea preşedinteui Iohannis pentru abuz în serviciu şi vătămare gravă a drepturilor şi intereselor legitime a cetăţenilor români. Nu a făcut-o. Aşadar, oamenii cer demisia preşedintelui, a guvernului şi sancţionarea parlamentarilor complici la emiterea şi impunerea decretelor şi OUG-urilor ilegale care au încălcat şi confiscat drepturile românilor, permiţând abuzurile din perioada stării de urgenţă”, au transmis organizatorii.

Citeste si: Descoperire macabră în Mediaș. Poliţiştii au descoperit într-o locuinţă cadavrul unei femei

Peste o sută de persoane s-au strâns la protest şi nu poartă mască sau alte măsuri de protecţie.

”Cui foloseşte demenţa termometrizării?”, ”Sunt născut în 83, nu vreau ca fiu-mio să trăiască în 84”, ”Imunizare naturală, nu carantină socială”, sunt doar câteva dintre mesajele scrise pe care le poartă protestatarii.

La faţa locului sunt mai multe echipaje de jandarmi care încearcă să determine protestatarii să păstreze distanţa între ei, dar şi să împiedice alte persoane să se alăture protestului.

Citeste si: Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat în judeţul Alba. Pilotul este rănit

”Fiţi responsabili! În mediul online au fost anunţate mai multe evenimente prin care cetăţenii sunt invitaţi să participe la manifestaţii publice. Printre măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 se numără şi aceea de interzicere a organizării şi desfăşurării de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri în spaţii deschise. Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni, vă recomandăm să nu participaţi şi să nu răspundeţi la astfel de evenimente”, au transmis jandarmii.

Deocamdată, jandarmii nu au luat măsuri împotriva protestatarilor care încalcă deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru starea de alertă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si