În aceste condiții, orice întrerupere a alimentării cu apă se transformă într-un adevărat chin. În nordul țării, oamenii au organizat un protest din acest motiv, iar în Iași, alte imagini demonstrează că pământul este tot mai uscat și lipsit de umiditate.

Pământul a fost uscat din cauza temperaturilor mari

La Iași, o șosea aglomerată a fost traversată în miezul zilei de un vârtej de nisip.

Temperaturile ridicate au uscat pământul, iar vântul a stârnit o minitornadă.

Temperaturile sufocante afectează toată țara. În aceste condiții, într-o localitate din Satu Mare, oamenii se plâng că primesc apă cu porția din rețeaua publică de alimentare. Alți locuitori își cară singuri apa cu mașina. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Citește și: Cod roșu de furtuni și căderi de grindină în mai multe zone din țară- HARTA

Nemulțumiți, localnicii s-au adunat astăzi în fața primăriei și au cerut explicații. Au adus și filtrele care demonstrează, spun ei, calitatea îndoielnică a apei.

Reprezentanții companiei de apă spun că se fac lucrări de modernizare care vor permite furnizarea unei apei mult mai curate.

Cât despre întreruperile din ultima vreme...

Oamenii își pun speranța în fântâni

Deși progresul a ajuns în Țara Oașului și locuințele sunt racordate la rețeaua de apă, oamenii își pun speranța tot în fântâni. 

Cei care locuiesc la bloc își fac provizii de la fântânile vecinilor. Perioadele caniculare sunt extrem de dificile pentru ei, iar căldura nu se va domoli nici în perioada următoare, spun meteorologii.

Cel puțin până pe 23 august, mare parte din țară, inclusiv județul Satu Mare, este afectată de un val de căldură.

Citește și: Canicula își face din nou simțită prezența! 7 județe și Capitala se află sub avertizare de cod portocaliu de căldură extremă. Cum va fi vremea în restul țării


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si