VIDEO | PSD a decis adoptarea Codului Administrativ prin Ordonanţă de Urgenţă şi reorganizarea structurilor din teritoriu ale ministerelor

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că în CEX al partidului s-a decis adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a Codului Administrativ şi reorganizarea ministerelor, în termen de 45 de zile, „în aşa fel încât să fie mai puţină şefime în judeţe”.

C.I.P., miercuri 17 aprilie 2019 , 16:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Codul Administrativ să se adopte prin ordonanţă de urgenţă într-o perioadă rezonabilă şi, pentru că s-a tot vorbit despre justificarea urgenţei pentru ordonanţele fantomă, dau acum doar trei motive pentru urgenţa unei ordonanţe pe Codul Administrativ. Este în Codul Administrativ o propunere, prevederea ca procedurile pentru atestarea domeniului public al localităţilor să fie mult simplificate. Acum durează între un an şi doi ani. Care este efectul? România pierde sute de milioane de euro pentru că autoriăţile locale nu îşi pot atesta domeniul public ca să depună proiecte pe fonduri europene” a spus Dragnea.

Acesta a arătat că un al doilea argument îl reprezintă prevederea conform căreia din redevenţele primite de către stat de la firmele care fac exploatări de suprafaţă precum balastiere sau cariere, 80% vor rămâne la administraţiile locale.

„Astăzi, vin camioane, încarcă balast, trec prin sate, se crapă casele oamenilor şi comunitatea nu are niciun câştig, doar neajunsuri. Asta înseamnă miliarde care nu ajuns la comunităţile locale şi orice zi de întârziere este un deserviciu pentru ei” a spus ţinut Dragnea.
El a spus că viitorul Cod Amdinistrativ prevede de asemenea descentralizarea concursurilor pentru administraţia publică locală „să nu mai stea cu lunile la Agenţia Funcţionarilor Publici”.

Dragnea a afrimat că o a două hotărâre luată în Comitetul Executiv a partidului vizează reorganizarea ministerelor.

„Li s-a cerut minştrilor ca în 45 de zile să procedeze la reorganizarea ministerelor în aşa fel încât să fie mai puţină şefime în judeţe. Sunt ministere care au şapte, opt, nouă servicii judeţene, a mai arătat liderul PSD.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Coronavirus în România, 16 ianuarie 2021. Câte cazuri noi au fost raportate astăzi? Coronavirus în România, 16 ianuarie 2021. Câte cazuri noi au fost raportate astăzi?
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut... A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !
monitorulcj.ro
Petrecere cu 27 de persoane, într-un apartament din Cluj-Napoca! Polițiștii au dat... Petrecere cu 27 de persoane, într-un apartament din Cluj-Napoca! Polițiștii au dat amenzi record
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si