VIDEO | Război între blocuri

Un adevărat război de stradă - cu bâte, pumni, gaze lacrimogene şi acuzaţii extrem de dure, a avut loc la Hunedoara! Locuitorii strigă că au fost abuzaţi de forţele de ordine, în timp ce pe imagini se vede cum poliţişti şi jandarmi sunt loviţi, iar maşinile de intervenţie distruse. Vă avertizez: imaginile si informatiile care urmează au puternic impact emoţional.

Author: A.M.S. duminică 19 aprilie 2020 , 18:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Scenele turbate, multe dintre ele transmise în direct pe facebook, au fost filmate cu putin dupa ora 16, intr-un cartier din oraşul Hunedoara. Se văd sute de oameni ieşiţi în stradă, iar mulţi strigă că sunt bătuţi de poliţişti, deşi ei înşişi au ajuns protagoniştii unor astfel de situaţii.  ”Echipajele de poliţie se aflau în zonă pentru a verifica respectarea reglementărilor pentru deplasarea în spaţiul public în cursul stării de urgenţă, Aceştia au identificat o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, care a fost introdusă în una dintre autospecialele de poliţie, întrucât nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege şi, mai mult decât atât, era recalcitrantă!”, a afirmat purtătorul de cuvând la IPJ Hunedoara.

  Zeci de locuitori au coborât din apartamente ca să îi ia apărarea celui legitimat de poliţie, iar alţii s-au alăturat ca martori la un adevărat război de cartier.

  Citeste si: Un angajat al Penitenciarului Giurgiu, confirmat cu coronavirus

  Cu greu au reuşit poliţiştii să-i ducă la secţie pe câţiva dintre cei care i-au agresat, le-au rupt oglinzile de la maşini si au dat in ei cu tot ce au găsit.

  VIDEO | Război între blocuri
  VIDEO | Război între blocuri


  Poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude şi cunoscuţi ai bărbatului legitimat.

  După identificarea persoanelor participante la agresiune, 9 persoane au fost ridicate de poliţişti şi duse la sediul poliţiei pentru audfieri.

  Multi dintre suspecti au fost ridicati chiar din apartamente, de mascaţi, la câteva ore după ce s-au bătut cu poliţiştii în mijlocul străzii.

  Mărturii despre presupuse abuzuri ale forţelor de ordine au apărut rapid în spaţiul public.

  Alţii i-au acuzat pe poliţişti că le-ar fi agresat copiii.

  Psihologul criminalist Tudorel Butoi susţine că în acest caz este vorba si despre o victimizare a agresorilor, care încearca să scape de acuzaţii şi amenzi.

  Citeste si: Marcel Vela: ”Acest Paşte este diferit. Trebuie să fim responsabili și patrioți”

  Această chestiune a fost soluţionată într-o manieră înţeleaptă de către cei de la bază care au retras echipajele respective, deoarece: unu, numeric nu puteau să facă faţă unor agresori aflaţi sub imperiul categoric al băuturilor alcoolice, al incitaţiei psihologiei de grup.

  Dacă s-ar fi exacerbat, invitau organele de poliţie să uzeze armele de foc. Şi asta ar fi însemnat morţi, ar fi însemnat răniţi.

  Profesorul Tudorel Butoi ne sfătuieşte să avem grijă în următoarele săptămâni pentru că am putea asista la o creştere a infracţionalităţii, în contextul actual.

  VIDEO | Război între blocuri
  VIDEO | Război între blocuri

  La Hunedoara, pentru calmarea spiritelor, polițiștii au tras un foc de armă în plan vertical. Dar si aşa... două autospeciale ale Poliției au fost avariate.

  Citeste si: Ce pățești dacă porți prea mult mască de protecție? Primele efecte secundare care apar

  Un dosar penal pentru ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice a fost deschis, iar zilele următoare vor mai fi chemate şi alte persoane la audieri.

  În noaptea de Înviere, peste 23.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie şi au intervenit la 1.846 de evenimente anunţate prin apel la 112.

  Au fost aplicate 3.384 de amenzi şi au fost deschise 234 de dosare penale.


  Abonează-te pe

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si