VIDEO | Reguli noi pentru taximetriștii din București. Reacțiile celor vizați și ale clienților

Primăria Capitalei vrea să schimbe regulile pentru taximetrişti. Vor fi autorizate doar maşinile cu o vechime de maximum 5 ani, iar taximetrele înregistrate în Ilfov nu vor mai avea acces în Bucureşti. Clienţii şi şoferii privesc diferit problema!

D.S., luni 27 ianuarie 2020 , 20:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Taximetrist: Obiectivul statului român e să desfiinţeze taximetria de tot.

Este ceea ce cred taximetristii după ce au aflat de noile reguli care le sunt pregătite de primărie, în condiţiile în care ei deja se plâng că sunt sufocaţi de birocraţie şi taxe iar noul regulament nu aduce nimic bun pentru ei.

Taximetrist: Lista de tarife, ca să o iau din primărie, îmi trebuie ştampilă la PFA. Am făcut toate actele la finanţe fără ştampilă, acum nu, nu mi-o eliberează fără ştampilă.

Citeste si: Poliţiştii au deschis dosar penal după ce un bărbat a reclamat că a fost lovit de un şofer de taxi, în Capitală

Principala modificare vizează vechimea maşinilor. De la 10 ani, se coboară la pragul de 5, dar clienţii sunt nemulţumiţi ŞI de atitudinea şoferilor.

Client: N-am mai circulat de 2 ani, dar modul în care s-au comportat a fost problematic. Destul de ţâfnoşi şi răutocioşi.

Reguli noi pentru taximetriștii din București

Noua lege prevede si alte reguli care ar trebui să schimbe astfel de situaţii. Taximetriştii trebuie să se comporte civilizat cu ceilalţi conducători auto. La muncă, trebuie să aibă o ţinută îngrijită, să nu oprească obiecte ale pasagerilor şi să întreţină curăţenia în maşină. În plus, pe viitor, autorizarea se va face după mai multe criterii.

Petre Nechita, reporter Ştirile Kanal D: Maşinile electrice primesc 20 ce puncte, cele hibrid 15, în schimb, un autoturism cu normă de poluare EURO 5 adună numai 8 puncte. Există şi alte criterii. De exemplu, un panou despărţitor în şofer şi pasager aduce încă 15 puncte la autorizare.
Contează şi numărul de airbaguri şi capacitatea portbagajului.

Citeste si: Doi șoferi de Uber și doi taximetriști, uciși după o comandă refuzată! Un interlop i-a torturat până la moarte

Reprezentanţii taximetriştilor spun că noul regulament se bate cap în cap cu legea taximetriei.

Mihai Ghişe, vicepreşedinte FORT: Cei de la ride sharing au 15 ani, nu văd de ce trebuie să micşorăm printr-o hotărâre de consiliu ce spune legea. Legea spune 10 ani, 10 ani trebuie să rămână. Şi aşa suntem discriminaţi.

De asemenea, maşinile de taxi înregistrate în Ilfov nu vor mai avea acces în capitală. Proiectul care conţine toate aceste modificări este pe ordinea de zi a şedinţei consiliului general de miercuri.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si