Oamenii de afaceri turci au sărbătorit pe plaiurile noastre cei 100 de ani de la proclamarea Republicii Turcia. Nu a fost singurul motiv de petrecere. Tot acum se împlinesc și 145 de ani de relații diplomatice româno-turce, transmite Silvia Ionița.

Pe ritmurile muzicii turcești, dansând și fluturând laolaltă steagul Republicii Turcia și cel al României, așa au întămpinat oamenii de afaceri turci centenarul proclamării Republicii Turcia. Evenimentul a debutat cu un speech din partea lui Ufuk Tandogan.

100 de ani de Republica Turcia

"Mulțumim românilor pentru ospitalitatea și prietenia cu care ne-a primit pe noi toți cei din comunitatea turcă. Suntem fericiți și norocoși să petrecem cea de a 100-a aniversare a țării noastre, Turcia, printre prietenii români. La mulți ani, Turcia! La mulți ani, România", a declarat Ufuk Tandogan, Asociația Oamenilor de Afaceri Turci.

"Este un moment important pentru turcii de pretutindeni. Republica Turcă a fost întemeiată în anul 1923 pe 29 octombrie. De atunci, țara a trecut prin mai multe momente grele, conflicte, războaie, cutremure, dar acum este mai puternică ca niciodată", spune Ambasadorul Turciei în România.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu vrea să recupereze moaștele Sfintei Teodora de la Sihla. După ce a murit, moaștele acesteia au fost cedate Mănăstirii Pecerska din Kiev

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

"Atatruk, fondatorul republicii Turcia, el împreună cu prietenii lui au câștigat Războiul de Independență în condiții extrem de grele. Trăiască Turcia! Trăiască România! Trăiască prietenia dintre turci și români", a declarat Özgür Kıvanç Altan.

Și fostul prim-ministru, Victor Ponta, a urcat pe scenă și i-a suprins pe invitați cu un discurs în limba turcă.

Tot acum au fost celebrați și cei 145 de ani de relaţii diplomatice româno-turce. În vârful multora dintre marile companii care activează din țara noastră stau oameni de origine turcă. Aceștia ne spun că se simt ca casă pe plaiurile românești, iar populația de la noi i-a primit de fiecare dată cu brațele deschise.

"Sunt foarte mândru, foarte bucuros să fiu aici împreună cu pritenii mei turci și prieteni mei români. Relația dintre România și Turcia, mai ales în ultimii 10-15 ani, crește în ceea ce privește afacerile din toate domeniile", a declarat Ugur Yesil.

La eveniment au participat și vedetele Kanal D și Kanal D 2. Prezentatorii știrilor, Cristina dorobanțu, Radu Andrei Tudor, dar și cei care dau viață celor mai urmărite producții, Ilinca Vandici, Andreea Mantea și Dan Negru, au transmise mesaje cu ocazia aniversării celor 100 de ani de Turcia modernă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si