VIDEO - Restricții de călătorie. Lista țărilor cu risc de infectare

Călătorii cu restricții începând de astăzi. A intrat în vigoare lista țărilor cu risc de infectare. Cei care vin de acolo în România, 10 zile de carantină.

Iulian Ciurea, miercuri 07 octombrie 2020 , 14:40

oameni cu masca aeroport
Oameni in aeroport[Sursa foto: Los Angeles Times]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Informaţia e de aur pentru călători, mai ales în această perioadă.
"Ne e frică că nu ne mai putem întoarce", spun călătorii.
Cei care merg în Marea Britanie sunt într-o situaţie şi mai grea: stau 14 zile în carantină în Regatul Unit şi 14 zile la întoarcere, în

România.

Călătorii cu restricții pentru români- pericol de infectare

Ciprian este unul din românii care şi-a găsit un rost la mii de kilometri depărtare de casă şi deja observă diferenţele.
"Sunt ok cu restricţiile impuse. Măşti pe faţă tot timpul! La muncă, acolo locuiesc. Acum locuiesc în Anglia!", spune tânărul.
Mai multe ţări din Europa sunt incluse pe lista zonele cu risc ridicat. Sunt destinaţii în care românii merg la muncă ori pleacă în vacanţă. Situaţia este similară şi pentru cei care se întorc din Israel, Statele Unite şi alte ţări din America de Sud ori din Orientul Mijlociu. Totuşi, există o soluţie pentru a scurta din perioada de carantină.
"Intră în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea ca a opta zi să efectueze, la cerere, un test. Testul, fiind negativ şi asimptomatic, la 10 zile pot ieşi din carantină", a declarat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.


Pentru a scăpa de 4 zile de carantină trebuie să plăteşti un test care costă peste 300 de lei, aşa că e posibil ca unii să accepte cele 2 săptămâni de izolare.

Pericolul de infectare crește, călătorii cu restricții

În ciuda restricţiilor, oamenii nu fug de călătorii.
"Oamenii se aşteaptă ca măsurile de siguranţă din aeroporturi şi avion să fie respectate! Şi se aşteaptă, evident, şi la preţuri mai mici!", spun specialiștii.


- Mergeţi cu munca sau în vacanţă?
- Cu munca!
- Se respectă regulile în avion, poartă lumea mască?
- Da!, spun călătorii
Însă pandemia a schimbat radical situaţia. 8 din 10 turişti la nivel mondial şi-au schimbat planurile. În Europa, 95 la sută dintre curse au fost anulate în perioada martie-mai. Găsim, totuşi, şi o veste bună în noianul de probleme.
"Preţurile au rămas scăzute, ba chiar au fost mai mici faţă de anul trecut cu până la 24 la sută.
Pentru destinaţiile importante pentru diaspora, cele care au continuat să genereze trafic aerian pentru România, scăderile de preţ au fost şi de 40 la sută", spun specialiștii din domeniu.
Experţii estimează că numărul de călători de anul trecut va fi atins abia în 2022!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Prognoza meteo ANM pentru duminică, 16 mai 2021. Vreme instabila in aproape toata tara!... Prognoza meteo ANM pentru duminică, 16 mai 2021. Vreme instabila in aproape toata tara! Meteorologii anunta ploi, descarcari electrice si chiar intensificari ale vantului!
spotmedia.ro
Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e... Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e vaccinată, dar numărul de îmbolnăviri crește
spotmedia.ro
Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al... Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al bateriilor
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală” Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală”
infoactual.ro
Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață.... Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață. „Proastă decizie”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si