VIDEO | Revolta familiei pacientului plimbat peste 30 de ore între spitale

32 de ore a fost plimbat - de la un spital la altul - un batran bolnav a carui fiica a sunat, disperata, la 112. Desi abia mai coopera, semn ca era intr-o stare care impunea interventia imediata, pacientul a stat mai mult pe drumuri, decat intr-un salon unde sa fie ingrijit. Familia bietului barbat a povestit, cu revolta, ce inseamna sa fii pacient in Romania. 

D.S., joi 19 septembrie 2019 , 20:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In cele 32 de ore, cat a durat cosmarul, Andreea ar fi cerut si indurare, numai ca un medic  sa-i ingrijeasca tatal! Batranului i s-a facut rau dintr-o data, sub ochii ei si-ai sotului.

ANDREEA BALAN, fiica pacientului: Deodata, si-a pus mainile pe cap, a tipat tare si a cazut jos de pe scaun. A inceput sa tremure, sa se invineteasca.

LUCIAN BĂLAN, ginerele pacientului: Deci a facut o criza epileptica, i-am acordat primul ajutor, intre timp, sotia a sunat la ambulanta.

Echipajul venit de la Pascani in 40 de minute l-a transportat de urgenta pe batran la spitalul din oras si dupa o investigatie rapida, medicii de-acolo au concluzionat ca omul e in sevraj si l-au trimis la Spitalul de Psihiatrie Socola.

In cea de-a doua unitate, specialistii l-au evaluat si au decis - la fel de repede - ca pacientul trebuie dus la alt spital, adica al treilea.

In tot acest timp, cat a fost plimbat, bolnavul ar fi suferit pe targa!

Reprezentantii celor doua spitale din Iasi care au facut ping-pong cu pacientul spun ca au actionat ca la carte: chiar bolnavul a stat 32 de ore pe drum, a fost tratat cum trebuie, spun ei, iar dovada sunt fisele medicale!

Dupa aproape doua zile de umblat printre spitale, pacientul a fost internat in cele dn urma la Spitalul de Psihiatrie. Acum starea lui este stabila, dar rudele sunt revoltate.

In cazul in care starea lui se va agrava din cauza timpului pierdut, fiica si ginerele sunt hotarati sa mearga mai departe si sa depuna o plangere la Colegiul Medicilor.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si