VIDEO -Români în Israel: Blocuri întregi și mașini distruse de atacuri

Românii prinși în războiul din Israel au trimis imagini cu resturi de rachete care au aterizat în grădinile lor, blocuri întregi şi maşini distruse de atacuri.

Author: Iulian Ciurea joi 13 mai 2021 , 19:23

Români în Israel: Blocuri întregi și mașini distruse de atacuri
Români în Israel: Blocuri întregi și mașini distruse de atacuri
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Asaltul rachetelor lansate din Fâişa Gaza pare că nu se mai opreşte. Au fost lansate aproape două mii de la începutul acestei săptămâni, cu o frecvenţă chiar şi de 200 pe oră.

Un arsenal despre care presa de la Tel Aviv scrie că nici măcar serviciile israliene nu stiau că există în mâinile radicalilor Hamas. Românii din Israel sunt îngroziti.

„Tocmai când spuneam că vom intra să ne punem să dormim, priviţi copiii cum aleargă speriaţi de sirenele care au declanşat, din nou, spaima şi teroarea în Israel”, povestesc românii de acolo.

Românii din Israel, în stare de șoc după miile de atacuri cu bombe

Pagubele produse în Israel sunt majore. Blocuri întregi şi maşini au fost distruse.

Gruparea Hamas a demonstrat ieri că detine şi rachete ghidate antitanc. Cu un astfel de dispozitiv a comis atentatul de la granita dintre Israel si Gaza, acolo unde un vehicul militar care asigura zona a sarit in aer. O persoana a murit si alte doua au fost ranite.

Aeroportul internaţional Ben Gurion din Israel a fost şi el vizat de rachetele lansate fără ţintă, dar doar cu scopul de a crea panică şi distruge, dacă reuşesc să treacă de scutul Iron Dome.

Pasageri- intre care si multi români, dar si angajati ai aeroortului s-au refugiat în buncăre, până când pericolul a trecut.

400 de mii de români trăiesc în Israel, majoritatea în Tel Aviv, zona de Nord, dar şi în sudul atacat acum cu rachete şi la Ierusalim.

Se refugiază în adăposturi ori de câte ori aud alarmele care îi avertizează că urmează noi atacuri, iar tot ce îşi doresc, în aceste momente, este să revină cât mai repede la o situaţie de pace, fie ea şi relativă.

În tabăra israeliană, numărul morţilor a crescut la şapte, în timp ce, în Fâşia Gaza, cel mai recent bilanţ al victimelor indică 67 de morţi, inclusiv 17 copii, şi aproape 400 de răniţi.

Atacurile au făcut victime și distrugeri uriașe și în Fâșia Gaza

În Fâşia Gaza, distrugerile sunt uriaşe.

Grav este că acest conflict nu a rămas măcar doar la nivel militar! Furia a pus stăpânire şi în oraşele unde, până săptămâna trecută, convieţuiau în pace palestinieni şi israelieni.

În Bat Yam, o suburbie din Tel Aviv, un sofer arab de taxi a fost oprit în mijlocul străzii, scos cu forta din maşină şi aproape omorat in bataie, iar scenele transmise în direct, la televizor.

Ministerul român al Afacerilor Externe le recomandă românilor să evite călătoriile în Iersualim și Fâșia Gaza. Sunt cele mai mari violente dintre israelieni si militantii extremisti palestinieni din ultimele doua decenii.

Naţiunile Unite avertizează că situaţia ar putea degenera într-un război de lungă durată dacă cele două părţi nu opresc atacurile reciproce.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si