VIDEO | România, țara drumurilor de pământ

Autoritatile scot tara din noroaie, dar drumul pana la asfalt e lung si anevoios. In Teleorman, de exemplu, o firma aflata in insolventa primeste peste un milion de lei pentru fiecare kilometru de drum judetean modernizat. Chiar si asa, oamenii si-au pierdut speranta ca vor circula civilizat.

D.S., miercuri 29 mai 2019 , 20:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aproape de Alexandria, intre Calinesti si Antonesti, dam de un drum judetean care n-a vazut pana acum asfaltul. Masinile sunt trase pe dreapta, iar localnicii au trecut de multa vreme la carute!

Vestea buna e ca 7,5 kilometri din acest drum vor fi modernizati. Contractul trece de 13 milioane de lei si se va desfasura pe o perioada de 60 de luni. De lucrari se va ocupa o firma aflata in insolventa si implicata in 2 dosare penale.

Pe drumul dintre Fundulea si Nana, in Calarasi, descoperim un alt drum judetean ce poate fi asemuit cu o ulita.

In aceasta zona se organizeaza in fiecare an o expozitie agricola la care participa mii de oameni. Insa si aici asfaltul e doar un vis. In Romania, pe langa 28.000 de kilometri de drumuri de pamant, avem o problema la fel de grava. Din fiecare 10 kilometri de drumuri modernizate, aproape 4 au durata de serviciu exprirata.

Alex Vilvoi, fondator „Romania fara gropi”: Asta inseamna ca durata lor de viata, de folosinta, a exprirat. E ca si cum un produs alimentar a iesit din termenul de valabilitate.
12.30...12.39 Aceste drumuri trebuie refacute fiindca ele n-au fost intretinute de-alungul anilor. Asta inseamna costuri mai mari!

Teoretic, in Romania sunt 36 de mii de kilometri de drumuri modernizate. Practic, s-ar putea sa stam mai rau.

Alex Vilvoi, „Romania fara gropi”: Este foarte posibil ca parte din lucrarile facute pana acum de modernizare, de intretinere, sa fi fost niste lucrari fictive.

Vestile proaste nu se opresc aici: avem numai 823 de kilometri de autostrazi.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si