VIDEO | Românii iubesc îngheţata

Românii sunt mari consumatori.... de îngheţată. Vânzările cresc de la an la an, la fel și numărul gelateriilor. Antreprenorii vin cu sortimente din ce in ce mai inedite, iar clienții vor să se bucure tot mai des de un desert rece și răcoritor.

Andreea Stoica, sâmbătă 08 august 2020 , 19:19

inghetata
inghetata
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Gabriel este un mare consumator de înghețată, iar de cele mai multe ori preferă sortimentele neobișnuite. Ciocolata albă cu piper roșu sau grapefruit cu aperol s-au numărat astăzi printre alegerile sale.

"Înghețata de aici îmi place pentru că e foarte cremoasă și are un gust foarte intens. Cam cât de des mâncați înghețată? Foarte des. Mai des decât ar trebui . Dacă ar fi după mine aș mânca în fiecare i un kilogram", spune Gabriel.

Ca el sunt mulți alți împătimiți ai celui mai răcoritor desert.

Citeste si: VIDEO | Zile de foc peste România

Cum pretențiile clienților cresc de la an la an, gelateriile sunt nevoite să se reinventeze tot timpul. În această gelaterie din Capitală, găsim de la sortimente vegane, până la cele fără zahăr sau cele pentru adulți.

În ultimii 10 ani au apărut peste 200 de gelaterii, iar cererea este tot mai mare.

Citeste si: VIDEO| O mireasă a trecut prin cel mai mare șoc în ziua nunții, din cauza exploziei din Beirut: ”O să mor? Cum o să mor?”

Dacă in 2008 un roman consuma o cantitate de înghețata echivalenta cu 17 cornete , acum consumul mediu a ajuns la 28 de cornete pe cap de locuitor.

Un studiu recent arată că și în perioada pandemiei vânzările de înghețată au crescut cu aproximativ 30 de procente. Ana Consulea este una dintre tinerele care a simțit potențialul unei afaceri cu înghețată, așa că într-o perioadă în care multe localuri au pus lacătul pe ușă și-a luat inima în dinți și în numai șase săptămâni și-a deschis propria tonetă cu înghețată artizanală... în parc.

România se află pe locul 10 în topul producătorilor de înghețată din Uniunea Europeană, după țări precum Germania, Italia sau Franța.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si