VIDEO - Românii, probleme cu masca. Autoritățile, noi controale

Românii poartă masca mai mult după cum și unde le place. Așadar, autoritățile au trimis polițiști în civil, să-i prindă pe cei care încalcă legea.

Author: Iulian Ciurea miercuri 07 octombrie 2020 , 19:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Gata! A venit televiziunea! Aveti grija! Trageti mastile că a venit televiziunea! Trageţi măstile!", spun oamenii dini piețe.


Piața din Drumul Taberei- orele amiezii. Un puhoi de lume se strânge într-o nepăsare cruntă. Măștile obligatorii aici sunt purtate doar pe post de accesorii- dar nu să astupe gura și nasul- ci la nimereală- după cum îl taie capul pe fiecare.

Masca la români- autoritățile fac controale peste controale

Cum procedează și o măicuță- care cu siguranță a auzit de focarele de infecție din biserici și mănăstiri- dar stă cu masca pe bărbie cu toate că în jur roiesc oameni. Printre cei cu frică doar de Dumnezeu- nu și de virus- se strecoară hotărâți doi polițisti în civil, care fac controale. Iar prima „victimă” nu întârzie să apară.
Stânjenit după ce vede legitimația polițiștilor- omul scoate masca și o potrivește cumva acolo unde trebuie.
„Am crezut că afară nu trebuie, o pun, nicio problemă!”, spun oamenii.
Oamenii legii trec apoi pe la fiecare tarabă- de această dată doar ca să-i avertizeze pe oameni- de mâine vor tăia și amenzi.

Unii au turbat de nervi când i-au văzut!
Ne mutăm în jurul școlilor din sectorul 3- acolo unde dimineață- pe rază de o sută de metri- masca era obligatorie și afară- nu doar în curtea unităților de învățământ.

Românii și masca- e nevoie de controale ca unii s-o poarte

Apoi, autoritățile au revenit asupra deciziei și au micșorat distanța la 50 de metri.

Dar și aici regula părea făcută pentru a fi încălcată.
- Uimește-mă! De ce, că nu port mască, de ce mă filmezi?
- Păi e o regulă, doamnă!
- Așa, și?, spun românii.
Mulți români nici nu știu adesea că trec pe lângă o școală. Pentru asta, mai multe echipaje de poliție au stat astăzi în apropierea instituțiilor pentru a face controale și pentru a-i avertiza pe trecători să-și acopere fața.

"Masca! Masca am spus! Începând de astăzi, la mai puţin de 100 de metri de unităţile de învăţământ sunteţi obligat să purtaţi mască!", le spun agenții cetățenilor.
Masca trebuie purtată în intervalul orar 7:45- 21 de către toți trecătorii, chiar și copiii de peste 5 ani. Cei mai mulți s-au conformat noilor reguli, fie că a fost vorba de pură convingere sau de obligație.
- E o măsură bună in preajma scolilor.
Dar mai departe alte lucruri ar trebui sa ne preocupe.
- Ce anume?
- Economia. Este o bătaie de joc la adresa economiei, cred oamenii.

Masca, o problemă pentru români. Autorități: Facem controale!

Alții rămân categoric împotrivă, chiar dacă numărul infecțiilor s-a apropiat astăzi de un nou prag psihologic, de 3000 de cazuri zilnic.
"Pentru că se sufocă cu masca, nici noi ca parinti nu suportam aceasta masca... eu am astm si ma sufoc", spun românii.
"Azi s-a ajuns la peste 500. Este grav! Oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să ne protejăm. Daca aceasta rata de incidenta va ajunge la 3 atunci se vor lua masuri extreme. Starea de urgenta va fi impusa daca se ajunge la 3”, spune prefectul Capitalei.
Asta ar însemna ca numărul infectărilor să crească cu 38 la sută, în medie, timp de 7 zile. Dacă ne raportăm la cifrele de ieri, atunci ar trebui să depăşim pragul de 556 de cazuri pe zi.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Simona Halep a făcut senzație pe internet îmbrăcată în costum de baie. Sportiva și-a... Simona Halep a făcut senzație pe internet îmbrăcată în costum de baie. Sportiva și-a inaugurat piscina la vila de la Izvorani
spotmedia.ro
Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine... Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine ajung banii plătiți de Primăria Sectorului 1
spotmedia.ro
Hic Rhodos, hic salta, Clotilde! Hic Rhodos, hic salta, Clotilde!
b1.ro
Pericol pentru toţi turiştii de la mare! Este inamicul invizibil, dar care atacă rău!... Pericol pentru toţi turiştii de la mare! Este inamicul invizibil, dar care atacă rău! Pândeşte în apă şi când mergeţi la masă
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si