VIDEO - Românii, probleme cu masca. Autoritățile, noi controale
Românii poartă masca mai mult după cum și unde le place. Așadar, autoritățile au trimis polițiști în civil, să-i prindă pe cei care încalcă legea.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro
"Gata! A venit televiziunea! Aveti grija! Trageti mastile că a venit televiziunea! Trageţi măstile!", spun oamenii dini piețe.
Piața din Drumul Taberei- orele amiezii. Un puhoi de lume se strânge într-o nepăsare cruntă. Măștile obligatorii aici sunt purtate doar pe post de accesorii- dar nu să astupe gura și nasul- ci la nimereală- după cum îl taie capul pe fiecare.
Cum procedează și o măicuță- care cu siguranță a auzit de focarele de infecție din biserici și mănăstiri- dar stă cu masca pe bărbie cu toate că în jur roiesc oameni. Printre cei cu frică doar de Dumnezeu- nu și de virus- se strecoară hotărâți doi polițisti în civil, care fac controale.
Iar prima „victimă” nu întârzie să apară.Apoi, autoritățile au revenit asupra deciziei și au micșorat distanța la 50 de metri. Dar și aici regula părea făcută pentru a fi încălcată.
- Uimește-mă! De ce, că nu port mască, de ce mă filmezi?
- Păi e o regulă, doamnă!
- Așa, și?, spun românii.
Mulți români nici nu știu adesea că trec pe lângă o școală. Pentru asta, mai multe echipaje de poliție au stat astăzi în apropierea instituțiilor pentru a face controale și pentru a-i avertiza pe trecători să-și acopere fața.
"Masca! Masca am spus! Începând de astăzi, la mai puţin de 100 de metri de unităţile de învăţământ sunteţi obligat să purtaţi mască!", le spun agenții cetățenilor.
Masca trebuie purtată în intervalul orar 7:45- 21 de către toți trecătorii, chiar și copiii de peste 5 ani.
Cei mai mulți s-au conformat noilor reguli, fie că a fost vorba de pură convingere sau de obligație.
- E o măsură bună in preajma scolilor. Dar mai departe alte lucruri ar trebui sa ne preocupe.
- Ce anume?
- Economia. Este o bătaie de joc la adresa economiei, cred oamenii.
Alții rămân categoric împotrivă, chiar dacă numărul infecțiilor s-a apropiat astăzi de un nou prag psihologic, de 3000 de cazuri zilnic.