VIDEO | Roșiile, prea scumpe pentru bulion

Si rosiile din piete s-au scumpit exact acum cand gospodinele se pregateau sa faca bulion si conserve. Poate de aceea lumea nu se mai ingramadeste sa le cumpere - ci prefera sa mai astepte.In capitala, pretul unui kilogram ajunge in unele piete si la 15 lei.

D.S., vineri 09 august 2019 , 20:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dulci ca zaharul, gustoase si parfumate, rosiile sunt vedete si in luna august. In Capitala, preturile sunt insa extrem de mari - intre 4 si 15 lei kilogramul.

Cele mai ieftine sunt sortimentele pentru bulion si suc de rosii, care sunt zemoase dar nu foarte aspectuoase.

Scumpe sunt rosiile si in unele piete din tara. La Cluj, de pilda, nu gasesti mai ieftin de 7 lei. Doamna Ilona vinde produse la piata de 60 de ani.

Aduce legumele din satul Gheorgheni si spune ca in acest an nu are cum sa le dea mai ieftin

Gospodinele nici n-au inceput sa se aprovizioneze pentru bulion.

In schimb, in celalalt colt al tarii, la Suceava, rosiile pentru suc si bulion se vand cel mai ieftin. Comerciantii au inteles ca trebuie sa lase la pret, decat sa li se strice marfa pe taraba.

ANGELA BERTEA, corespondent Stirile Kanal D: Rosiile mari si frumoase, de consum, ajung la 4-5 lei kilogramul, cele mai mici, lovite sau mai putin aspectuoase ajung la doi lei. Acestea sunt folosite in special pentru sucul de rosii, cu toate acestea vanzatorii sunt dispusi sa negocieze pretul dar pentru o cantitate mai mare.

De la sfarsitul lunii august, bulionul si sucul de rosii se vor gasi la borcan tot in piete. Pretul va fi in jur de 10 lei.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si