„Călărași este județul unde câinii umblă cu covrigi în coadă, cel puțin așa spune statistica. Aici salariile ar fi crescut cu 20% în ultimul an, cea mai mare majorare la nivelul întregii țări. Am vrut să vedem dacă realitatea întâlnește cifrele oficiale și am vorbit cu locuitorii de acolo”, a transmis Christian Sabbagh.

Mergem în orașul Călărași să găsim cei mai norocoși oameni. Dintre toți românii, veniturile lor au crescut cel mai mult în ultimul an.

Din start, am dat peste câteva piedici. În primul rând, nu prea am găsit oameni pe străzile pustii. Iar cei pe care i-am găsit... erau fără un loc de muncă.

Georgiana Grimm, reporter: Dumneavoastră ce meserie aveți?

„Eu acum? Băutor fruntaș”, a spus un localnic.

Citește și: VIDEO Meseriașii din România, pe cale de dispariție. Tot mai mulți aleg drumul străinătății, iar tinerii nu sunt prea interesați de astfel de locuri de muncă

Oamenii din Călărași spun că realitatea nu corespunde cu statistica

Nu ne dăm bătuți și mergem în centrul orașului. Gol și aici. Ne-am oprit la singurul om pe care l-am găsit, un taximetrist. Să vedem dacă salariile au crescut așa cum arată statistica.

„Niciun venit n-a crescut. Din contră, merge mai rău”.

Conform INS, salariul mediu în județul Călărași a ajuns la 4.100

de lei.

„4.000? Dar cum ia 4.000?”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Georgiana Grimm, reporter: Vorbim de net, nu brut. Are 4.000 de lei cineva aici, în Călărași?

„Nu cred! Nu cred așa ceva”.

Ce să mai vorbim despre salarii, când cea mai mare provocare aici este să-ți găsești un loc de muncă? Spun oamenii.

„Acum să găsești și un post de femeie de serviciu e lux. Sunt femeie de serviciu la Colegiul Economic”, a spus o doamnă.

Georgiana Grimm, reporter: V-a crescut salariul?

„Cu vreo 100 de lei. Chestia de bani... tot timpul... nu știm cum să-i drămuim. E strigător la cer”.

Cum este situația în mediul rural

Poate n-am avut noroc la oraș, așa că încercăm și prin sate. În comuna Mihai Viteazul, oamenii spun că realitatea este paralelă cu cifrele oficiale.

„La noi, la țară, nu există salarii medii. Sunt salarii minime și încă ceva. Nu cred că poți să te dezvolți doar mergând la acel job, câștigând 3.000 de lei și nefăcând altceva. Majoritatea, când se întorc de la job, mai prestează și alte activități: grădină, agricultură, zootehnie... ciubucăreală”, a spus un localnic.

Citește și: Lista job-urilor care îți pun în pericol sănătatea! Factorii de risc la care te expui dacă activezi în aceste domenii

Citeste si: Băieții din „Casa Iubirii” observă cum Gagea pierde teren în fața Alexandrei. Ce spune tânăra despre Patrick. „E foarte tare că alți concurenți văd calități în ea.”- kfetele.ro

Citeste si: O nouă veste tristă s-a abătut asupra lumii muzicale. Membrul unei formații celebre a fost găsit fără suflare în locuința sa- radioimpuls.ro

Ciubucul, din păcate, nu este luat în calcul de Institutul Național de Statistică. Într-un final, dăm peste o tânără care ne dă răspunsul. Călărășenii câștigă așa bine pentru că în fiecare zi fac naveta la București.

„Am găsit la București, acolo am rămas”.

Georgiana Grimm, reporter: În ce domeniu?

„Curățenie!”, a spus tânăra.

Pe lângă Călărași, cele mai mari creșteri salariale s-au înregistrat în județele Bacău și Mehedinți.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si