VIDEO - Salinele urbane, o nouă experiență în vreme de pandemie
Experiența în salinele urbane s-a schimbat odată cu venirea pandemiei. Cei care vor să facă ședințe sunt obligați să poarte mască. Excepție fac doar copiii.

In articol:
- Salinele urbane au devenit o experiență cu totul diferită
- Măsuri sanitare în salinele urbane, clienții sunt protejați în pandemie
În urmă cu câteva luni, această salină urbană din Ploiești era plină de oameni care voiau să facă tratament cu aerosoli bogați în sare.
Odată cu venirea pandemiei și regulile de acces s-au schimbat. Cel mult patru persoane odată pot lua parte la o ședință de salinoterapie, iar pentru adulți masca este obligatorie. Copiii, în schimb, se pot bucura din plin de beneficiile acestui loc, fără nicio restricție.Salinele urbane au devenit o experiență cu totul diferită
Matei și Anastasia vin des la salina urbană împreună cu părinții.
Timp de aproape o oră, cât durează o ședință de salinoterapie, cei mici se distrează pe cinste la locul de joacă.
- Îți place să te joci?
- Da.
- Îți place aici că e multă sare?
- Da.
- Cine te aduce aici pe tine?
- Mami.
„Încercăm să ajungem cât putem de des, este mai greu, dar fetița solicită această vizită aici, așa că trebuie să profităm”, spune mama copiilor.
„Toată sarea este sare de Praid, deci este sare autohtonă, este o încărcătură mare salină, sunt aproape 30 de tone de sare cu care eu am căptușit pereții acestei încăperi”, explică administratorul salinei.
Măsuri sanitare în salinele urbane, clienții sunt protejați în pandemie
Administratorii salinelor urbane, alternativele la cele în mărime naturală, au fost nevoiți să facă investiții serioase pentru a-și primi clienții în condiții sigure.
„Respectăm regula de a face o dezinfecție după fiecare ședință de salinoterapie. Avem în dotare niște lămpi performante care asigură o dezinfecție a tuturor virușilor și microbilor care se pot acumula în perioada de ședință”, spune administratorul salinei.
Pentru ca salinoterapia să aibă efecte pozitive asupra organismului, specialiștii recomandă cel puțin 12 sesiuni pe o perioadă de câteva luni. O ședință de 50 de minute costă 10 lei pentru copii și pensionari și 15 lei pentru adulți. În cazul familiilor cu maximum patru membri se poate face un abonament care costă 200 de lei.





