VIDEO - Salvamontișitii, intervenție dificilă cu elicopterul

Operațiune extrem de dificilă cu elicopterul pentru recuperarea trupului neînsuflețit al unui turist care a murit în masivul Bucegi. A fost nevoie de două zile.

Iulian Ciurea, marți 20 octombrie 2020 , 12:52

salvamont elicopter
Interventie Salvamont[Sursa foto: Bistriteanul]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ca să ajungă în zona unde a avut loc accidentul, salvamontiștii au urcat initial cu un vehicul de teren. Când au găsit cadavrul turistului și-au dat seama că nu îl vor putea coborî singuri, așa că a doua zi au cerut ajutorul unui elicopter.
"Terenul era deosebit de accidentat, erau condiții care puneau în pericol viața noastră, cu multă gheață și zăpadă în acea zonă și a trebuit să solicităm elicopterul pentru că a fost o variantă mult mai sigură pentru noi 02,00+02,21 Elicopterele întotdeauna fac câteva încercări și tatonări, au fost doar niște curenți forfecari care au pus ceva probleme, dar într-un final s-a reușit evacuarea", informează Salvamont Bușteni.

Intervenția cu elicopterul a salvamontiștilor, pentru un turist mort

20 de salvamontiști din Azuga, Bușteni și Prahova au luat parte la această misiune. Ei au fost nevoiți să lege cadavrul cu corzile pentru al putea trage din rapa cu troliul elicopterului. Iar alaturi de el a ramas si unul dintre salvamontisti care a ghidat operatiunea din aer.
Fără intervenția elicopterului, salvamontiștii nu ar fi reușit să aducă la baza muntelui cadavrul turistului de 56 de ani care si-a pierdut viata duminica dupa ce a cazut in gol intr-o rapa din Valea Bucșoiului , Muntii Bucegi.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si