VIDEO | Sărbătoare în comunitatea turcă

Ziua Națională a Republicii Turcia a fost sărbătorită în avans la Cluj-Napoca. Cu această ocazie, a fost organizată o recepție la care a participat și ambasadorul Turciei în România, excelenta sa, Füsun Aramaz și mulți oameni de afaceri turci care își desfășoară activitatea în țara noastră.

D.S., joi 24 octombrie 2019 , 17:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Peste 5 zile se împlinesc 96 de ani de la întemeierea Republicii Turcia. Este o zi de mare sărbătoare care este marcată și în Romania de comunitatea turcă.

Cu această ocazie, la Cluj a avut loc o întâlnire între oamenii de afaceri turci și o recepție specială.

Vasile Vita- Consulul Onorific al Turciei la Cluj: În CLuj-Napoca, sărbătorim din 2006, în fiecare an, de când am fost numit Consul Onorific al Turciei la Cluj și de data asta sărbătorim cu o săptămână mai

devreme, pentru că avem onoarea să o avem pe Excelența Sa, ambasadoarea Turciei la București, în preajma noastră. Este un eveniment foarte important și foarte așteptat de către toată comunitatea turcă.

Prezenta la Cluj Napoca, Excelenta sa, Ambasadorul Turciei în România, Fusun Aramaz, a stat de vorba cu cei care fac parte din aceasta comunitate si a deschis receptia printr-un discurs despre importanta zilei.

Füsun Aramaz- Ambasadorul Turciei în România: Este prima mea vizită oficială și prima mea sărbătoare națională în calitate de ambasador în România. Suntem foarte fericiți, ziua aceasta este de asemenea simbolică pentru că pe data 22 octombrie s-au stabilit relațiile diplomatice cu România în 1878, deci legăturile dăinuie de 141 de ani și sunt unele dintre cele mai îndelungate pe care le are România și, bineînțeles, o istorie și mai lungă.

Înainte de seara de gală, a avut loc deschiderea filialei Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, care s-a înființat într-o zi cu o deosebită importanță istorică.

Guven Gungor- președinte Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania: Zona Transilvaniei este o zona cu mare potențial și trebuie investit în această zonă tocmai să contribuim și la dezvoltarea economiei României și, în același timp, la relațiile bilaterle comerciale și economice.

La evenimentele organizate la Cluj Napoca au participat sute de persoane, turci și români deopotrivă, dar și reprezentanții altor comunități internaționale prezente în țara noastră.

Ziua Națonală a Turciei va fi sărbătorită și la București, pe data de 29 octombrie.
 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Negocieri fără rezultat după prima ședință a coaliției de guvernare! Florin Cîțu pune... Negocieri fără rezultat după prima ședință a coaliției de guvernare! Florin Cîțu pune presiune asupra USR PLUS pentru a numi un ministru al Sănătății
spotmedia.ro
Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie.... Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie. Demisiile sunt praf în ochi, trebuie proceduri, o nouă lege și un nou statut Interviu
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
b1.ro
Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit! Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si