VIDEO | Și electrocasnicele stinse consumă curent. Care este explicația

Din comoditate, multi dintre noi lasam in priza tot felul de electrocasnice chiar si atunci cand nu le folosim. Ceea ce poate ca multi nu stim este ca ele consuma curent si atunci. Iar efectele se vad atat la nivelul facturii la electricitate, dar polueaza si mediul.

D.S., luni 23 septembrie 2019 , 20:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Odata ce parasim locuinta, cei mai multi dintre noi lasam in priza electrocasnice, fara sa ne pese de consum. Ana Tomescu, de exemplu, spune ca de vina ar fi comoditatea. Si nu e singura care procedeaza asa.

Fenomenul este adesea denumit phantom energy - consumul fantoma, dintr-un motiv simplu: de cele mai multe ori, nu suntem constienti de el. Totusi, luna de luna acest obicei sporeste costurile facturii la energie electrica. Intre 10 si 25 la suta din totalul de plata ar proveni de la dispozitivele in stand-by.

Și electrocasnicele stinse consumă curent. Facturile mai mari

Cuptorul cu microunde, de exemplu, consuma 13 kw pe an. Calculatorul, lasat frecvent in priza - 43 kw pe an, iar televizorul - 48kw pe an.

La finalul unui an, numai pentru aceste trei aparate am putea plati aproximativ 70 de lei, doar pentru ca alegem sa le lasam non-stop in priza.

Specialistii spun insa ca, mai importante decat surplusul la factura electrica, sunt efectele negative asupra mediului inconjurator. Din pacate, si acest aspect pica in plan secund.

Citeste si: Bucătăriile modulare – perfect adaptate exigențelor noastre

RAUL POP, EXPERT PROBLEME DE MEDIU: Consumul si transportul chiar al energiei electrice se bazeaza pe consum de energie primara, care se bazeaza pe consum de combustibili fosili. Astia ard, mai departe creeaza gaze cu efect de sera si asa mai departe.

Noroc ca tehnologia vine cu solutii si pentru cei comozi. Astfel putem opta pentru prelungitoare cu intrerupator sau electrocasnice de clasa energetica superioara.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si