VIDEO| Șocant: Selfie cu ursul

La nici o săptămână după ce un pui șchiop de urs a fost împușcat la Predeal, Ministerul Mediului ar proceda la fel și în cazul altor animale sălbatice însă despre inconștienții care le provoacă n-auzim nimic!

R.B., joi 02 iulie 2020 , 19:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În așteptarea amenzilor dure, imagini de-a dreptul ireale cu o tânără care vrea să-și facă un selfie cu un urs de două ori cât ea stârnesc revolta pe internet.

Ce urmează să vedem întrece orice imaginație: femeia surprinsă cu telefonul stă la un metru de ursul care se odihnește pe marginea drumului și, chiar dacă are de-a face cu un animal sălbatic ale cărui reacții nu le anticipează, se apropie de el să-și facă o poză. Lipsită de logică, își riscă viața, iar ursul, surprins de îndrăzneala ei, o atacă.

Citeste si: VIDEO| Marea i-a chemat la ea! Mii de turiști pe litoral

Din fericire, ursul a cruțat-o. Cei care au fost martori la scenă sunt șocați nu de agresivitatea sălbăticiunii, ci de prostia omenească.

După un astfel de incident, ursul ar putea să sfârșească împușcat dacă ne gândim că în urmă cu nici o săptămâna un pui șchiop a fost ucis din ordinul Ministerului Mediului pentru că a stat prea aproape de oameni. În vreme ce animalele, pe care alte state le protejează, pier una după alta, oamenii care le stârnesc scapă nepedepsiți:

”Trebuie să știe tot cei cărora le plac urșii și vor să se apropie de ei, să îi hrănească, să se fotografieze, trebuie să știe că un urs care se învață să fie hrănit de om și coboară, urșii fiind oportuniști, este un urs care, mai devreme sau mai târziu, va fi împușcat. Dacă chiar vor să-i vadă, să vină în sanctuarul urșilor de la Zărnești unde și ei, oamenii, și urșii sunt în siguranță”, spune Cristina Lapis, Asociația de Milioane de Prieteni.

Citeste si: VIDEO| Invazie de urși în stațiunile montane

Ca să poată fi pedepsiți, cei care țin morțiș să se apropie de animalele sălbatice trebuie surprinși, în fapt, de jandarmi. Altfel, comportamente ca acestea scapă nesancționate și ne arată încă o dată că legea trebuie modificată.

Citeste si: Imagini ca in “Cartea Junglei” cu ursii gunoieri din Brasov. La Gura Diham, mamiferele stau la poza si se scarpina pe spate precum ursul Baloo din filmul copilariei noastre!

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si