VIDEO | Spania iese pe lista galbenă

Spania iese pe lista ţărilor cu risc epidemiologic după explozia de infectări cu noul coronavirus!

Andreea Stoica, luni 10 august 2020 , 19:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: Persoanele care vin în Româna din Spania nu trebuie să stea în carantină.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, în şedinţa de luni seară, Hotărârea numărul 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista ţărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

CNSU a decis, luni seară, ca Spania să fie scoasă de pe lista cu cu ”zonele galbene”.

A fost adoptată Hotărârea numărul 39.

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza situaţiei emisă de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor şi a propunerilor formulate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

”La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicaţiile asupra sănătăţii publice şi vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare. În cazul în care situaţia o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetăţenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat”, a transmis CNSU.

INSP a actualizat, luni dimineaţă, lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, Spania fiind inclusă în ”zona galbenă”.

Persoanele care veneau din Spania ar fi trebuit să stea în carantină 14 zile.

Legăturile aeriene dintre România şi Spania sunt incerte în acest moment. Dimineaţă, la 8 şi 55 de minute, Romatsa a publicat lista zborurilor suspendate pe care figura şi Spania. Ulterior, statul din peninsula iberică a dispărut din categoria interdicţiilor. Un singur lucru e clar: cei care revin din Spania vor sta în carantină 2 săptămâni, după decizia celor de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Românii stabiliţi acolo spun că turiştii nu au de ce să-şi facă griji.

Citeste si: Persoanele care vin din această țară vor sta în carantină

Din Spania se poate ajunge şi cu autoturismul. Însă nici aşa, cei care vin de acolo nu vor scăpa de restricţii.

Aproximativ 650 de mii de români trăiesc în Spania. De marţi, cei care vor să revină în ţară, de exemplu pe cale terestră, trebuie să stea aici 14 zile în izolare.

În total, sunt 41 de state pe lista galbenă. Spania şi Insulele Feroe sunt adăugate din această noapte de autorităţile de la noi. Ibericii au anunţat peste 25 de mii de cazuri noi în ultima săptămână. Ne putem lua adio şi de la călătorii în viitorul apropiat în Africa de Sud, Argentina, Brazilia, Israel, Muntenegru, Maldive sau Statele Unite. În schimb, Arabia Saudită şi Singapore au fost scoase de pe lista galbenă. Atenţie şi la restricţiile impuse de alte state. De exemplu, putem călători în Italia, dar acolo trebui să stăm în izolare 14 zile.

Citeste si: Bilanț COVID-19, 10 august: Alte 779 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând la 62.547

Germanii impun restricţii pentru românii din 7 judeţe. E vorba de Timiş, Bihor, Mehedinţi, Argeş, Ialomiţa, Buzău şi Neamţ. Cei din aceste zone trebuie să prezinte un test COVID negativ.

În Germania avem posibilitatea să facem testul gratuit pentru a ni se permite accesul în ţară, însă această soluţie este o excepţie.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si