VIDEO| Statul pierde bani cu videochat-ul

Romania are mai multi angajati in studiourile de videochat decat in sectorul IT.

E. V., sâmbătă 11 mai 2019 , 19:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sunt peste 200 de mii de persoane care presteaza astfel de servicii pe care statul, culmea, nu le-a reglementat si pierde astfel bani grei.

Alina este o tanara care vrea sa spulbere prejudecatile care inconjoara meseria de model la o agentie de videochat. A stiut sa-si convinga apropiatii ca practica o meserie onesta, care ii aduce un venit substantial.

Uneori trebuie sa joace si rolul de psiholog pentru cei aflati de cealalta parte a camarei web. Insa putine firme procedeaza asa. Problema e ca activitatea de videochat este intr-o zona gri a legislatiei. Nu este interzisa, dar statul nu precizeaza clar ce taxe si impozite ar trebui platite. Exista 2 variante prin care modelele sunt angajate si multi din domeniu aleg calea mai usoara. Din pacate, asta inseamna mai putini bani la stat. Neoficial, in Romania functioneaza cam 5 mii de astfel de agentii, care au in jur de 200 de mii de angajati. I-am intrebat pe cei de la Finante si de la Ministerul Muncii daca au in plan reglementarea activitatii de videochat. Pana acum, angajatii de la stat n-au reusit sa formuleze un raspuns.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si