VIDEO -Statul și patronii de restaurante caută soluții de redeschidere

Se caută de zor soluții pentru ca restaurantele să poată funcționa ca în vremurile bune. Autoritățile și patronii au în vedere două scenarii.

Iulian Ciurea, luni 05 aprilie 2021 , 19:45

Statul și patronii de restaurante caută soluții de redeschidere
Statul și patronii de restaurante caută soluții de redeschidere
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Unul intre scenariile dezbătute are în vedere localuri împărțite-n două lumi: cea a românilor vaccinați sau testați negativ și lumea celor vulnerabili la virus.

Ideea n-ar fi rea- spun patronii- care nu mai știu cum să iasă din impas.

„Putem împărți terasele în două, putem face zone, putem face multe lucruri.

Pe noi ne interesează foarte mult ca oamenii care sunt deja vaccinați și care au mai multe de 14 zile de la rapel să nu mai fie supuși acelorași reguli ca cei nevaccinați”, spune un patron. 

Patronii de restaurante sunt dispuși să facă orice pentru redeschidere

„Concret, în interior restaurantele ar putea fi împărțite în două zone distincte așa cum erau în trecut cele pentru fumători și nefumători”, relatează reporterul Kanal D.

Nu toți văd, însă, cu ochi buni această propunere.

„Separarea celor care vor să se vaccineze și a celor care nu vor să se vaccineze e un lucru greu de realizat.

Asta ar însemna să împarți tot restaurantul în două, să poți să ai două bucătării, două baruri, dublu personal, ca cei din partea vaccinată să nu poată intra în contact cu cei din partea nevaccinată”, spune un alt patron.

„E foarte ciudat. Dacă vin cu un prieten și ăla n-are testul și eu am testul trebuie să stau cu el separat?”, se întreabă oamenii.

Costurile pentru testare la restaurante, împărțite cu clienții

Un al doilea scenariu ar însemna testarea rapidă a clienților și asta pare a fi cea mai realistă și ușor de pus în practică. O singură întrebare frământă: cine va suporta costurile?

„Deocamdată noi, de exemplu, preluăm costurile. Cred că a la long costurile vor fi fie împărțite, fie plătite de clienți. Și chiar dacă spunem că prelăum noi costurile ele se regăsesc la final în preț”, spune Dragoș Anastasiu, președintele Alianței pentru Turism.

Mâine cei din industria ospitalității ar urma să aibă o nouă întâlnire cu premierul Florin Cîțu pentru a pune la cale redeschiderea industriei.
Astfel de facilități pentru cei vaccinați sunt dezbătute în toată lumea. În Germania- de pildă- ministerul sănătății vrea ca după trecerea celui de-al treilea val al epidemiei să nu mai îngrădească libertățile celor ce s-au imunizat.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si