VIDEO | Supăraţi pentru închiderea localurilor

Închiderea teraselor, barurilor şi cazinourilor la ora 23 nu este nici pe placul propritarilor acestor localuri, dar nici a clienţilor. Şi unii, şi alţii spun că virusul nu are program şi că te poţi infecta oriunde dacă nu sunt respectate normele de distanţare fizică. Totuşi, autorităţile vor să nu mai vadă imagini de prin cluburi în care clienţii nu mai ţin cont de absolut nimic.

Andreea Stoica, duminică 02 august 2020 , 18:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Decizia închiderii localurilor la ora 23 a fost luată după ce a fost analizată evoluţia cazurilor din ultimele două săptămâni. Aşa s-a ajuns la concluzia că mulţi se infectează în vacanţă, iar apoi, când vin acasă, transmit virusul mai departe.

Zonele în care specialiştii au considerat că riscul de infectare este mai mare şi trebuie aplicată această măsură dunt Bucureşti, dar şi judeţele Ilfov, Prahova, Braşov, Constanţa, Galaţi, Argeş şi Dâmboviţa. 14:51

În Bucureşti, cei mai mulţi consideră noile restricţii inutile.

Dar puţini sunt cei care consideră benefice noile măsuri luate de autorităţi.

Citeste si: Rusia a depăşit 850.000 de cazuri de contaminare cu Covid-19

Pe de altă parte, patronii teraselor sunt deja disperaţi. De la redeschidere şi până acum nu au reuşit să-şi amortizeze investiţiile făcute pentru a putea funcţiona şi deja văd cum vor pierde tot mai mulţi clienţi.

Şi pe litoral, patronii teraselor sunt năuciți de ultima decizie a autorităților. Inițial, prefectura județului Constanța anunța faptul că localurile vor funcționa la program normal, însă aseară, managerii au primit vestea noilor restricţii.
 
Oricât de liniștiți ar fi, oaspeții vor fi invitați ușor să părăsească terasele.

Citeste si: Cât costă să-ți faci testul pentru coronavirus? Lista prețurilor de la principalel clinici din România

 Pentru turiști, marea problemă este în weekend. Cei care abia găsesc o masă liberă în zona centrală a Stațiunii Mamaia spun că nici nu vor avea timp să mănânce dacă terasele se vor închide la 23.00.
 
Iar cei ce nu mai sunt lăsați să se relaxeze la baruri sau terase, pe parcursul nopții, vor alege probabil să se mute pe plaja cu băutură și mâncare de la magazin.  
 
Ultima noapte de distracţie fără restricţii de program a atras mii de tineri în cluburile din Mamaia. Petrecăreţii dansează umăr la umăr, fără mască şi fără să păstreze distanţa fizică. În imagini vedem exact motivul pentru care restaurantele şi cluburile sunt obligate să îşi scurteze programul şi să îşi închidă porţile începând cu ora 23.00. De altfel, acest club a şi fost amendat aseară de autorităţi cu 5 mii de lei pentru că nu a luat măsuri de limitare a răspândirii noronavirusului.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si