Ca un pumnal în piept e durerea unei mame care s-a trezit nevoită să-și privească copilul cum se zbate pentru un strop de viață- pe un pat de spital- după episodul terifiant- când a fost electrocutat și aruncat în gol de pe un vagon

Mama: Mi s-a spus că poate să moară în orice clipă, ăsta e adevărul, dar este crud când trebuie să spui acest lucru.

Vineri dimineață- Alexandru era cu iubita și se duceau la un coleg de facultate să lucreze la un proiect. În drum- s-au oprit în „halta morții” din Chitila și- fulgerător- s-au hotărât să fotografieze la vagoanele dezafectate. Niciunul nu a avut vreo tresărire că ceva rău s-ar putea întâmpla.

Fata a scăpat ca prin minune. El a avut noroc cu un voluntar. Marian e cel care l-a salvat de la moarte sigură. Cum nu era prima oară când acorda primul ajutor unor electrocutați acolo, știa bine locația. A ajuns primul și a reușit să îi îndrume rapid și pe medicii pe la ambulanță. Spune că Alexandru era conștient încă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Tânărul căruia România îi refuzase șansa la viață, vindecat de arsuri în Belgia

MARIAN DUMITRU, voluntar: Era foarte panicat, atac de panică, nu știa ce se întâmplă cu noi acolo, am reușit să îl calmăm. În urma urcării s-a produs arcul electric, arsuri pe 70 la sută din suprafata corpului, grad 1 si 2, cădere de la 4 metri, fractură la coloana cervicală.



Pentru că nu exista niciun loc disponibil în Spitalul de Arși, Alexandru a fost dus la Spitalul de Urgență Universitar- unde doctorii au reușit să îl stabilizeze.

Tânărul nu putea să rămână acolo, ci ar fi trebuit transferat rapid către un spital în care sunt tratați cei cu arsuri grave. Nu s-a întâmplat așa. 3 zile le-au trebuit autorităților române să semneze actele de transfer de care depindea viața băiatului. Și totul pentru că ministerul sănătății a fost anunțat mult prea târziu.

Iar atunci când s-a știut de situație, cei care trebuiau să ia decizii în minister nu se aflau la muncă. Când au văzut că statul nu dă doi bani pe viața fiului lor- părinții au legătura cu supraviețuitorii incendiului din Colectiv, să-i îndrume undeva.

Abia luni Alexandru a fost transferat în Viena, cu un elicopter Spartan.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: Tragedie la Vaslui: Un copil a murit după ce s-a electrocutat

MAMA: Nu mi-am dorit foarte mult să fie tratat în străinătate, ci să fie tratat corect, acea mică șansă de supraviețuire pe care o are să luptăm pentru ea.

Medicii din Viena sunt optimiști, dar rezervați, spun părinții, care oricum se vor lovi de alt hop. Spitalul AKH se va ocupa de tânăr până când va ieși din perioada critică. Apoi, recuperarea și tratamentul ar urma să fie făcute în România.

Alexandru e student în Anglia și visează să devină un IT-ist de succes. Venise acasă să petreacă sărbători de iarnă în familie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si